Navă scufundată în Marea Neagră, aproape de Constanța: Unul dintre marinari a murit. UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cargou  cu 13 marinari la bord, s-a scufundat, joi, în Marea Neagră, în apropiere de Constanța. Nava, sub paviolnul Insulelor Comore se află la o distanţă de 70 de mile marine de port. ARSVOM a intervenit pentru salvarea echipajului. Doi marinari și-au pierdut însă viața, iar altul e în stare gravă.

Potrivit Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava Artemis a instituţiei a fost trimisă la faţa locului, transmite Agerpres.

Acţiunea de salvare a marinarilor aflaţi la bordul cargoului este în derulare şi se pare că doi dintre aceştia, aflați în stare gravă, ar fi murit.

Autorităţi portuare au precizat că în zonă intervin mai multe echipaje de salvare. 

UPDATE: 

Marinarii de pe cargou au sărit în apă, iar la această oră echipajele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) intervin pentru salvarea acestora. De asemenea, o navă a Politiei de Frontiera a plecat spre fața locului.

Nava cu marinari ucraineni, nviga sub pavilionul Insulelor Comore, având la bord 13 persoane.

Mesajul de ajutor din partea comandatului navei a fost primit de marinarii români după ora 6:00. Operaţiunea de salvare este derulată de serviciul MRCC al Autorităţii Navale Române. Până la această oră nu este cunoscută încărcătura navei și nici locul în care se deplasa aceasta. 

Intervenția este îngreunată din caza condițiilor meteo, iar în zona în care are loc intervenția marea este agitată. Potrivit primelor informații două persoane au decedat, iar una se află în stare gravă. 

UPDATE 2

 

Nava GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179, joi dimineață, la ora 4.40. Potrivit GSP, „operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile”, cu vânt de 50 de km pe oră și valuri de patru metri.

Două persoane au decedat, iar un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment, fiind căutat în continuare în apele Mării Negre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel