Nava scufundată în Marea Neagră: 2 morți, un marinar dispărut și o femeie în stare gravă, evacuată cu elicopterul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O navă deținută de un armator ucrainean, sub pavilion Insulele Camore, care plecase din portul Rostov spre portul Constanța, s-a scufundat în cursul dimineții de joi, 11 martie, a.c., în Marea Neagră, în apele internaționale, la 60 de mile marine, în larg. 2 marinari au murit, unul este încă dispărut, iar altul este în stare gravă. Din echipajul navei făcea parte și o femeie.

Potrivit primelor informații, până acum au fost salvați 10 marinari, unul dintre ei fiind în stare gravă. 2 dintre ei și-au pierdut viața în apele mării, iar un al treilea este în continuare dispărut. 13 persoane era la bordul navei la momentul scufundării.

La fața locului s-a deplasat și o navă ARSVROM, dar și una de la GSP, Falcon. Cei de la MRCC din cadrul ANR au deschis o anchetă. De asemenea, o navă a Politiei de Frontiera a plecat spre fața locului.

Armatorul navei care naviga sub pavilionul Insulelor Comore este Seatrans Nikolayev, o navă Volgobalt 179. „

„La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava “Vologobalt 179”. Operațiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgobalt 179”a fost de abandon navă.

2 morți, un marinar dispărut și o femeie în stare gravă, evacuată cu elicopterul

 

Până în acest moment au fost salvați 10 marinari. Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de Vologobalt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre”, a trnsmis GSP.

Potrivit reprezentanților GSP, nava ucraineană care s-a scufundat era deservită de un echipaj de 13 marinari, dintre care o femeie. Zece dintre aceștia au fost salvați și sunt la bordul GSP Falcon. De asemenea a fost recuperat și trupul unui marinar decedat, și sunt în curs de recuperare un al doilea cadavru. În afară de aceștia, un alt marinar este dat dispărut.

Singura femeie din echipajul ucrainian a fost evacuată cu elicopterul GSP, iar pompierii de la ISU Dobrogea au preluat-o pe femeie de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru a o transporta la Spitalul din Constanța. Transportul de urgență pe calea aerului s-a efectuat ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicala). Operațiunea continuă pentru căutarea unui membru al echipajului ucrainean, încă negăsit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel