Mutarea lui Trump în cazul Hong Kong

StiriDiaspora Team / 1 iun 2020, 00:49 Salveaza PDF Comentarii

Președintele SUA anunță primele măsuri în acest caz. 

Trump a amenințat că va lua măsuri menite să pedepsească China.


Primul pas concret a fost făcut vineri, când s-a dat o dispoziție menită să-i împiedice pe studenții absolvenți chinezi suspectați că ar avea legături cu armata să studieze în Statele Unite, un asemenea demers urmând să protejeze cercetările care se fac în universitățile din SUA în eventualitatea unor furturi de proprietate intelectuală din partea Chinei, potrivit Politico, citat de Rador.


Trump a anunțat totodată că Statele Unite se retrag din Organizația Mondială a Sănătății, pe care el a criticat-o, afirmând că, în primele stadii ale pandemiei de coronavirus, instituția s-a arătat prea delicată față de China.

Printr-un demers care ar putea fi considerat drept cel mai semnificativ pe plan comercial, Trump a spus că administrația sa va lua niște măsuri menite să revoce tratamentul preferențial față de Hong Kong, văzut până acum ca un teritoriu vamal și turistic diferit de restul Chinei.

Pentru Hong Kong, un teritoriu care de multă vreme a fost exceptat de la reglementările americane impuse Chinei, un asemenea demers ar face ca exporturile sale să fie supuse acelorași taxe pe care Trump le-a impus unilateral asupra unor produse chinezești, taxe a căror valoare depășește $350 miliarde.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy