MUNŢI de GUNOAIE adunate de drumari de lângă Nădlac I şi Nădlac II: "Călătorii le aruncă lângă şosea"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara adună, în ultimele luni, cantităţi foarte mari de deşeuri din zona de frontieră, mai ales de lângă punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II, unde adesea se formează coloane de maşini care aşteaptă mult pentru tranzitare, timp în care unii călători aruncă gunoaie lângă şosea.

Reprezentanţii DRDP Timişoara au declarat, marţi, pentru AGERPRES, că cele mai mari probleme sunt la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în special din cauza traficului greu. Aici sunt frecvent coloane de camioane pe sensul de ieşire din România, iar într-o lună se adună, de pe marginea autostrăzii A1, sute de metri cubi de deşeuri. În perioada 15 martie - 15 aprilie, drumarii au strâns 410 metri cubi de deşeuri de pe o distanţă de doar un kilometru înainte de vamă.

Ulterior, cantitatea a mai scăzut pentru că PTF Nădlac II a fost rezervat doar camioanelor, iar traficul uşor a fost direcţionat către Nădlac I. Astfel, între 16 aprilie şi 15 mai s-au adunat 240 metri cubi de gunoaie de lângă autostrada A1, de pe o distanţă de un kilometru înainte de graniţă. Totuşi, chiar şi această cantitate este mai mare decât era adunată lunar, în 2019, de pe o distanţă de 55 de ori mai mare. Astfel, de pe 55 de kilometri de drumuri din zona Pecica - frontiera cu Ungaria se strângeau anul trecut 225 de metri cubi de gunoaie.

"Problema întâmpinată este faptul că participanţii la trafic aruncă deşeurile pe jos, inclusiv cele posibil contaminate (măşti, mănuşi de unică folosinţă), deşi există coşuri de gunoi, tomberoane, containere în toate spaţiile de repaus de pe drumurile naţionale sau autostradă", a declarat, pentru AGERPRES, şeful DRDP Timişoara, Horaţiu Simion.

La Nădlac I, în două luni, respectiv între 15 martie şi 15 mai, drumarii au strâns 15 metri cubi de gunoaie de pe marginea DN7 şi din parcări, tot de pe o distanţă de un kilometru.

Primarul oraşului Nădlac, Ioan Mărginean, a precizat că au existat probleme şi în ultimele zece zile, după încheierea stării de urgenţă, când a fost înregistrat un număr mare de intrări şi ieşiri din ţară.

"Acţiunile de curăţare a drumurilor naţionale şi a autostrăzii intră în competenţa DRDP, însă, din cauza cantităţilor mari de deşeuri, am alocat şi noi oameni pentru a ajuta. Într-o singură zi, din zona PTF Nădlac I, Primăria a adunat 45 de saci mari de gunoi, fiecare de 245 de litri. Asta după o zi de weekend cu aglomeraţie mare la ieşirea din ţară", a spus primarul.

Conform acestuia, la Nădlac I au fost aduse suplimentar 25 de pubele de 240 de litri, însă mulţi dintre călători aruncă în continuare deşeuri pe drum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel