Municipiul Sibiu va intra în carantină. Prefectul Mircea Creţu: Este momentul să se ia o astfel de măsură

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sibiu_captura
sibiu_captura

Municipiul Sibiu a ajuns miercuri, 11 noiembrie, la o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori, iar judeţul a urcat la 7,19 la mie, cea mai mare rată din ţară. Prefectul Mircea Creţu a confirmat că joi, 12 noiembrie, în şedinţa de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va propune carantinarea cel puţin a municipiului Sibiu.

"Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred ca sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, şi nu cred ca doar în cazul Sibiului, ci şi al Cisnadiei, Selimbarului şi tot ce înseamna împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în şedinţa de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură", a declarat prefectul Mircea Creţu.

Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricţionarea deplasărilor şi pe timp de zi. "Aceasta este cu siguranta o măsură ce se va lua. Populaţia va ieşi probabil cu o declaraţie sau cu legitimaţia de serviciu, se va putea ieşi doar în anumite situaţii - serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cat ne întâlnim mai puţin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea sa fie si alte masuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă şi speram să vedem rezultatele peste doua săptămâni", a declarat prefectul Mircea Creţu pentru publicaţia locala Ora de Sibiu. 
Prefectul judeţului Sibiu, aflat în izolare, infectat cu coronavirus, a făcut din nou un apel la respectarea masurilor de protecţie împotriva infectării cu Covid 19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel