Muncitori români în străinătate, păcăliți de patroni. S-au trezit cu credite de sute de mii de euro la bănci pe numele lor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Muncitorii români din străinătate se trezesc cu credite la bănci pe numele lor (Foto ilustrativ)
Muncitorii români din străinătate se trezesc cu credite la bănci pe numele lor (Foto ilustrativ)

Mai mulți români care lucrează în străinătate au fost păcăliți de patronii firmelor în cadrul cărora își desfășoară activitatea. Aceștia s-au trezit cu credite bancare uriașe făcute pe numele lor.    

Mai mulți cetățeni români care lucrează în Norvegia au devenit victime ale unor înșelătorii financiare. Aceștia au fost păcăliți chiar de patronii companiilor la care lucrează, care le-au furat identitatea și au accesat credite bancare în numele acestora, lăsându-i cu datorii uriașe.

Potrivit Ambasadei României la Oslo, cetăţeni români aflaţi la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei au devenit victime ale unor înşelătorii financiare. Fraudatorii folosesc metode precum falsificarea documentelor de salariu, falsificarea identității sau constituirea de firme în numele victimei.

Cum procedează escrocii și cum fac credite pe numele muncitorilor români

 

Autoritățile îi îndeamnă pe români să fie precauți și să evite acest tip de înșelătorii înainte de a se angaja în Norvegia.

"În vederea conștientizării cetățenilor români cu privire la drepturile, obligațiile și riscurile la care se expun în demersul de căutare a unui loc de muncă în străinătate, precum și al prevenirii situațiilor de abuz cu care cetățenii români se pot confrunta.

Inspecția muncii aduce la cunoștința celor interesați informațiile primite de la Ambasada României la Oslo, cu scopul de a nu cădea victime ale înșelătoriilor și exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei.

Potrivit acestor informații, cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei au fost fraudaţi de compatrioţi, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor şi au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele şi pentru angajatul lor. Mulţi dintre aceştia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plăţile au ajuns către angajator, facturile şi creanţele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identităţii prin atribuirea de funcţii de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme in numele victimei. "Falsificatorii” solicită 20-30% din sumă, copie după paşaport, CNP Norvegian şi token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii “împrumută” alte sume considerabile fără ştiinţa, dar cu documentele păgubitului", se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel