Muncitori înghiţiiţi de pământ, în Bucureşti. Lucrarea de la Biblioteca Naţională nu era autorizată

Andreea Cosma |
Data publicării:
ISU Bucureşti - Ilfov
ISU Bucureşti - Ilfov

Lucrarea din zona Bibliotecii Naţionale, unde un mal de pământ s-a prăbuşit, luni, peste mai mulţi muncitori, nu era autorizată şi nu erau luate măsurile de siguranţă elementare pentru organizarea şantierului şi protejarea lucrătorilor, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă, după ce va face ancheta (...), va identifica toate neregulile pe care le va găsi acolo, însă e un exemplu pentru cum nu trebuie făcute lucrurile", a spus Alin Stoica la Digi 24 despre lucrările efectuate de o companie a Primăriei Sectorului 3.

Potrivit prefectului, ITM face periodic inspecţii tematice pe şantiere. "Trebuie să avem o atenţie sporită pe această zonă, pe şantiere în general şi în industrie se petrec cele mai multe accidente de muncă. Oricum, locul respectiv e predispus la accidente, deci, acolo atenţia trebuie să fie sporită şi din câte ştiu eu ITM are periodic inspecţii tematice pe zonele acestea unde riscurile sunt mult mai mari decât în altă parte", a precizat Alin Stoica.

El a atras atenţia că normele de protecţie a muncii trebuie respectate cu stricteţe. "De multe ori nu sunt respectate, pentru că sunt prea costisitoare pentru unii sau pentru că îi împiedică pe unii lucrători. Sunt şi lucrători care refuză să aplice măsurile protecţie a muncii, pentru că îi împiedică sau consideră că sunt prea deranjante acele echipamente şi atunci e responsabilitatea lor. Dar responsabilitatea angajatorului e de a asigura toate mijloacele de protecţie a muncii, nu doar echipamente, dar şi măsurile pe schele, ancorarea, pentru astfel de gropi contraforţa aceea care să ţină malurile de pământ, sunt tot felul de reguli care trebuie respectate şi în cazul acesta nu au fost respectate", a semnalat prefectul Capitalei.

Conform acestuia, ancheta va stabili cine este responsabil în acest caz. Stoica a menţionat că teoretic răspunderea îi revine conducătorului locului de muncă, care trebuie să se asigure că se respectă măsurile privind sănătatea şi securitatea în muncă şi conducătorului companiei respective.

Alin Stoica a adăugat că lucrătorii care sunt forţaţi să muncească în condiţii periculoase trebuie să se adreseze ITM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel