Moţiunile simple împotriva lui Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, dezbătute în Senat

Andreea Cosma |
Data publicării:

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe şi a ministrului Justiţiei, pe ordinea de zi a plenului din SEnat

Moţiunea împotriva ministrului Tudorel Toader este înscrisă pe ordinea de zi a plenului pentru a treia oară, după ce dezbaterea acesteia a fost amânată de două ori săptămâna trecută din cauza lipsei de cvorum.

Ministrul Tudorel Toader a fost prezent miercuri în sala de plen şi i-a aşteptat pe senatori aproximativ 15 minute. În plen au fost prezenţi 44 de senatori, faţă de minimum 69 cât era necesar, iar Claudiu Manda, preşedintele de şedinţă, a constatat lipsa cvorumului, mai mulţi senatori fiind plecaţi.

Senatorii PSD vor vota la moţiunea simplă pe Justiţie "exact aşa cum le dictează conştiinţa", declara, miercurea trecută, liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor. El adăuga că "se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă" pe Toader pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Cât despre Eugen Teodorovici, senatorii liberali şi cei ai Uniunii Salvaţi România susţin că ministrul de Finanţe nu mai poate deţine această funcţie deoarece a dat "destule dovezi de incompetenţă", iar prezenţa sa în fruntea acestui minister pune România într-un "pericol economic major şi într-o postură jenantă" faţă de partenerii europeni şi euroatlantici.

Senatorii PNL şi USR prezintă declaraţiile a 22 de români referitoare la ministrul de Finanţe.

"Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească. Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament. Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD-ALDE, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă. (...) În finalul acestei moţiuni simple este clar atât pentru noi, Opoziţia, dar şi pentru cetăţenii acestei ţări că pentru domnul Eugen Orlando Teodorovici există doar o cale onorabilă de urmat: demisia", se precizează în moţiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel