Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Moțiunea inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a picat în Parlament. 

Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu a picat, miercuri, la vot. Din 304 parlamentari, 161 au votat „împotrică” și 140 „pentru”, moțiunea fiind respinsă.

Liderul de grup al PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a propus ca votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu să fie secret, acest lucru fiind o premieră pentru Parlament.

Simonis și-a motivat solicitarea prin faptul că prim-vicepreședintele PNL a amenințat cu excluderea din partid al liberalilor care vor vota pentru moțiune.

„Potrivit art. 23, alin. 5, vă solicit să supuneți votului plenului Camerei Deputaților ca votul la moțiunea simplă împotriva domnului ministru al Sănătății să fie dat prin vot secret. Procedura este foarte simplă. (...) Evident se supune votului această solicitare. Dacă plenul dorește ca votul să fie la vedere, poate fi făcut la vedere, dacă dorește să fie secret, poate fi secret. E adevărat, avem o problemă: votul poate fi secret doar pe sistemul de cartele din sala de plen (...). Având în vedere că prim-vicepreședintele PNL a amenințat cu excluderea parlamentarii PNL care vor vota conform propriei conștiințe, cred că e de bun simț ca acest vot să fie secret. Dacă aveți încredere în colegii dvs., supuneți la vot secret”, a spus liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

Chiar și solicitarea de secretizare a picat

 

La rândul său, liderul grupului PNL, Gabriel Andronache, a spus că nu există temei pentru această solicitare.

„Asistăm de 2 săptămâni la tot soiul de inovații regulamentare promovate de liderul grupului PSD. Este pentru prima dată când se solicită ca o moțiune să fie supusă votului secret. În mod evident nu există niciun temei pentru a face lucrul acesta. Bineînțeles că nu vom accepta o asemenea procedură pentru că ea nu este regulamentară. Moțiunea se supune dezbaterii și votului deschis, așa cum s-a procedat întotdeauna.”, a spus liderul grupului PNL.

Solicitarea PSD a picat la vot. Au fost 124 de parlamentari care au votat pentru secretizarea votului pe moțiune, 153 împotrivă și și doi s-au abținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel