MOL introduce noi restricţii privind realimentarea în benzinăriile din Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Noi restricţii au fost introduse la benzinăriile MOL din Ungaria, scrie Hungary Today.

Potrivit acestora, numai 50 de litri pe zi pot fi folosiţi pentru realimentare.

Pentru autovehiculele înmatriculate în Ungaria ce cântăresc între 3,5 şi 7,5 tone, cât şi pentru utilajele agricole nu vor există limite de realimentare, potrivit Mediafax.

Sistemul nu funcționează încă fără probleme, restricția de 50 de litri nu a fost încă implementată în unele stații Mol, sau nu a fost implementată bine - a declarat Eszter Bujdos, directorul general al holtankoljak.hu, care a relatat acest lucru pentru Index. Ottó Grád, secretarul general al Asociației maghiare a uleiurilor minerale, a declarat că măsura a devenit inevitabilă și că aprovizionarea nu poate fi garantată fără restricții.

"Deocamdată, instrucțiunea centrală nu este încă clară pentru mulți lucrători de la fântânile Mol, conform informațiilor noastre, restricția nu a intrat încă în vigoare la multe stații de alimentare și înțelegem că schimbarea nu va avea loc la mai multe fântâni până la mijlocul săptămânii viitoare", a declarat pentru Index Eszter Bujdos Bujdos.

MOL introduce noi restricţii privind realimentarea în benzinăriile din Ungaria

 

Conform deciziei, un autoturism maghiar cu număr de înmatriculare maghiar va putea alimenta cu până la 50 de litri de combustibil la prețul oficial.

Va fi posibilă doar umplerea bidoanelor sau recipientelor cu benzină sau motorină la prețul pieței, dar vehiculele grele de marfă cu o greutate brută cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și mașinile agricole vor putea în continuare să cumpere combustibil la prețul oficial, fără nicio limită cantitativă.

Ottó Grád, secretarul general al Asociației maghiare a uleiului mineral, a subliniat că nu va fi loc pentru trucuri, deoarece fiecare pompă poate fi programată să se oprească automat după 50 de litri.

Cu toate acestea, Eszter Bujdos a subliniat că, pe baza experienței primite până acum, sistemul este departe de a fi atât de simplu.

„Am auzit povești de oameni care au depășit 50 de litri și au fost nevoiți să plătească prețul pieței pentru un rezervor plin. De asemenea, au existat exemple în care pompele au încetat să mai alimenteze camioanele după 50 de litri“, a mai spus directorul general al holtankoljak.hu, care a mai spus că decizia se aplică și în cazul comerțului cu amănuntul al Mol și că întreprinderile mici care cumpără de la Mol pot decide să introducă restricția la propria lor discreție. El a subliniat însă că, în multe cazuri, benzinăriile mai mici au fost deja forțate să ia măsuri similare, noii clienți Mol putând cumpăra doar 66% din volumul de care au avut nevoie, în timp ce clienții mai vechi au putut cumpăra doar 90% din volumul de anul trecut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel