Mircea Diaconu, CRITICI pentru Iohannis după nominalizarea premierului Orban: „Și-a făcut-o cu mâna sa“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mircea Diaconu este de părere că președintele Klaus Iohannis a greșit când l-a nominalizat premier pe Ludovic Orban fără a se asigura că are o majoritate în Parlament.

Mircea Diaconu, candidatul Alianţei electorale „Un OM“ la preşedinţie, consideră că primul guvern Orban va cădea în Parlament. Și asta pentru că, zice el, preşedintele Klaus Iohannis s-a grăbit cu nominalizarea pentru funcţia de premier, fără a fi asigurată o majoritate în Parlament.

„Domnul Iohannis şi-a făcut-o cu mâna sa. Dânsul trebuie să rezolve această situaţie încurcată, puţin spus încurcată. Încurcătura asta îi aparţine, pentru că a împins, a certat, a promis căderea acestui guvern. A cerut-o public. Ca şi cum Mugur Isărescu ar spune public despre banca aia şi aia că sunt proaste şi trebuie să dispară. În clipa aia se dă peste cap sistemul bancar. Asta se întâmplă când preşedintele cu greutatea sa intervine în jocul politic, chiar şi ca părere”, a spus Mircea Diaconu.

„Preşedintele trebuia să apară în spaţiul public în clipa următoare căderii guvernului, nu înainte. Constituţia este o hartă, e un GPS şi îţi spune pe unde să mergi. Şi te fereşte de greşeală. Faci consultări cu partidele, cu bună-credinţă şi loialitate, apoi detectezi o posibilă majoritate. Întrebarea este dacă domnul Iohannis a detectat cu adevărat o majoritate atunci când l-a desemnat pe Orban de la PNL. Preşedintele nu trebuia să desemneze până nu era sigur sau aproape sigur că există majoritatea respectivă. Este o desemnare în urma unei promisiuni“, a mai afirmat Mircea Diaconu.

Totodată, Diaconu a spus că preşedintele Iohannis s-a grăbit şi consideră că acest prim guvern Orban va cădea la votul din Parlament. „Eu sper să nu, pentru că nu e timp, suntem în prag de iarnă, bugetul nu e făcut, sunt riscuri mari să schimbi un guvern“, a precizat Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel