Minori încarcerați, în ciuda criticilor

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În fiecare an, aproximativ douăzeci de minori sunt închiși în închisori elvețiene pentru perioade diferite. Parlamentul elvețian, în ciuda criticilor puternice, refuză interzicerea acestei practici.

Elveția este una dintre cele 196 de țări care au ratificat Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului, convenție care prevede că reținerea unui minor trebuie utilizată doar ca ultimă soluție și în cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, în fiecare an, aproximativ 20 de copii sunt ținuți în diferite închisori din Elveția.

În perioada 2017-2018, peste 35 de minori au fost reținuți în Elveția pentru perioade de timp cuprinse între 2 și 120 de zile, potrivit ultimului raport al Comisiei Elvețiene pentru Prevenirea Torturii, citat de site-ul swissinfo.ch. Ei erau solicitanți de azil și aveau vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Când cererile au fost respinse, au fost închiși în așteptarea expulzării lor de pe teritoriul elvețian. Concluzia Comisiei pentru prevenirea torturii este răsunătoare: „în contextul migrației, detenția minorilor, însoțită sau nu de un adult, este considerată inadmisibilă având în vedere principiul interesului superior al copilului, care trebuie să predomine statutului de imigrant ". 

Comisia a constatat că trei cantoane au reținut copii sub 15 ani împreună cu familiile lor, deși legea elvețiană interzice strict acest lucru. Anul trecut, Comisia de Management al Parlamentului, care a stabilit că majoritatea celor 200 de copii în detenție administrativă între 2011 și 2014 au fost sub 15 ani, a condamnat deja acest proces și a solicitat fiecărui canton să încheie această practică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel