Ministrul Transporturilor şi-a anunţat demisia în urma tragediei feroviare din cursul nopţii din Grecia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ministrul Transporturilor din Grecia, Kostas Karamanlis, şi-a anunţat miercuri demisia, în urma coliziunii între două trenuri în centrul ţării, accident încheiat cu cel puţin 36 de morţi şi zeci de răniţi, relatează Reuters.

Într-un comunicat transmis presei, el a spus că demisia este una de onoare şi că 'măcar atât' poate face 'pentru a onora memoria victimelor'. Karamanlis a mai spus că îşi asumă responsabilitatea pentru 'eşecurile vechi' ale statului.

Cel puţin 36 de persoane au murit şi 85 au fost rănite într-o violentă coliziune produsă marţi noapte între un convoi de marfă şi un tren de pasageri care efectua o cursă între Atena şi Salonic.

Ministrul Transporturilor şi-a anunţat demisia în urma tragediei feroviare din Grecia

 

Dintre răniţi, 66 au fost spitalizaţi, inclusiv şase la terapie intensivă. Din cauza violenţei şocului, locomotivele şi vagoanele din faţă au fost distruse şi mecanicii celor două trenuri au murit în urma impactului.

Conform media elene, este 'cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia'. Anterior, şeful gării din Larisa, în centrul Greciei, a fost arestat. Până în prezent nu s-a furnizat cauza pentru care trenurile au intrat în coliziune.

Un purtător de cuvânt al guvernului grec a afirmat că cele două trenuri circulau pe acelaşi tronson de cale ferată 'de mai mulţi kilometri', informează Agerpres.

Mărturii ale pasagerilor care au scăpat cu viaţă din „trenul morţii” din Grecia: „Infern”

 

„Haos”, „panică”, „Infern”. Sunt cuvinte folosite de cei care au văzut moartea cu ochii în accidentul feroviar petrecut în Grecia, în noaptea de marţi spre miercuri, când un tren de călători s-a izbit frontal de un marfar. Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 85 au fost rănite în tragedie. Mărturiile pasagerilor care au scăpat cu viaţă sunt cutremurătoare.

„Ştiţi ceva? Aţi auzit ceva?” Rudele pasagerilor aflaţi în trenul IC62, implicat miercuri noapte în accidentul dramatic din Grecia, s-au strâns de la primele ore ale dimineţii la gara din Salonic, relatează Observator. Cu toţii sperau să afle veşti despre persoanele dragi care călătoreau pe ruta Atena - Salonic, înainte ca impactul cu un marfar să ucidă cel puţin 36 de persoane şi să rănească alte 85.

Unii dintre ei au reuşit să discute cu supravieţuitorii accidentului feroviar, care au descris clipe de groază. "Am auzit o bubuitură. Apoi, haos", povesteşte cineva, conform Reuters. "Mamă, mi-a luat foc părul. Nu ştiu cum am scăpat cu viaţă", a povestit o tânără, potrivit Kathimerini. O altă mamă încearcă, disperată, să dea de urma fiicei sale.

Citește continuarea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel