Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus cine va renunța la mască de la 1 iunie: "e o idee fezabilă"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Renunțarea la mască în birouri din 1 iunie, cu condiția ca toate persoanele să fie vaccinate, este o idee fezabilă, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a spus, miercuri seara, la TVR 1, că a avut chiar azi o discuție cu premierul Cîțu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască.

„Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, spune ministrul.

Conform Ioanei Mihăilă, una dintre idei a fost tocmai permisiunea pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toți vaccinați, să stea fără să poarte masca: „Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toți de acolo sunt vaccinați”.

Ministrul a spus că se bazează pe comunicate date de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA), care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunțe la mască în spațiile închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel