Ministrul Sănătății: "Imaginile de la Spitalul Universitar, șocante. Vor fi luate măsuri dure"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, marți seara, că imaginile în care se aruncă sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase într-o chiuvetă sunt șocante, motiv pentru care va trimite Corpul de control al MS să facă verificări, precizând că "măsurile vor fi foarte dure". Imagini șocante la Spitalul Universitar. 

"Imaginile sunt șocante. Mâine (miercuri - n.red.) vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă", a spus ministrul Sănătății, la Digi 24.

Victor Costache a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este interzisă.

„Nu putem exclude și alte derapaje. Nu au voie să facă asta (să arunce sânge în chiuvete - n.red.). Trebuie să respecte procedurile și vom analiza cu severitate situația de la Spitalul Universitar", a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris, marți, pe Facebook, că spitalele aruncă mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare. El a publicat și imagini din Spitalului Universitar de Urgență București.

„Mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase de la sute de unități sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeți aici, sângele din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgență București dar și alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș!", a scris deputatul USR.

Acesta a lansat un apel la direcțiile de sănătate publică din București și din toate județele să înceapă un control împreună cu Ministerul Sănătății și al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor „acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel