Ministrul Mediului, intervenție în scandalul momentului: Trofeul ursului Arthur este în țară

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cel mai mare urs din UE, omorât de un prinț austriac în Covasna
Cel mai mare urs din UE, omorât de un prinț austriac în Covasna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri seara, la emisiunea ON/ OFF Record, de la Aleph News, că trofeul ursului Arthur, omorât de un prinț austriac, este în țară.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că în astfel de cazuri ministerul nu dă derogări pentru o personaă, ci pentru o asociație.

„În cazul tuturor derogărilor, pielea și craniul rămân în țară, nu pot fi scoase din România. Aici problema a fost că nu personalul acestei asociații a făcut extragerea, ci o altă persoaneă, un prinț care a fost invitat probabil pentru acest scop. (...) Sunt verificate de Garda de Mediu și Garda Ferestieră (craniul și pielea-n.r.), sunt în țară, sunt acolo în județul Covansna”, a spus Tanczos Barna.

Întrebat dacă s-au încasat bani pentru acest trofeu, ministrul a spus: „Nu cunosc cât s-a plătit, în documentele inițiale am văzut chitanțe, o să vedem raportul final și în raportul final o să se precizeze exact care este suma încasată de asociație de la acel prinț. (...) Nu știu dacă au făcut încasarea pentru trofeu, dacă ei spun că au făcut încasarea pentru cerb și pentru căprioară este legal. Asta verificăm în momentul de față, în ce măsură acel prinț a venit sau n-a venit pentru acel exemplar, în ce măsură acel exemplar este cel pentru care s-a dat derogarea”.

Ministrul mediului susține că nu se poate spune dacă Arthur era cel mai mare exemplar din România.

„Noi avem statistici cu trofeele din România din ultimii 10, 20, 30 de ani. Sunt multe exemplare cu peste 600 de puncte. Da, este un exemplar foarte mare, nu știu în ce măsură putem spune că este cel mai mare. Recordul este undeva la 680 din România”, a mai spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a precizat că în ultimii doi ani au fost date derogări pentru 139 de extrageri și câteva zeci de relocări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel