Ministrul Lucian Bode, audiat în dosarul „Hidroelectrica”, în care este judecată şi Elena Udrea

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost audiat, luni, la Curtea de Apel București, ca martor în dosarul Hidroelectrica, în care este judecată și fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Lucian Bode a dat explicații, luni, în dosarul „Hidroelectrica”, iar la ieșirea de la instanță a declarat că are calitatea de martor în acest dosar încă din 2017, iar acum și-a menținut declarația.

„Așa cum știți foarte bine, în 2017 am avut această calitate de martor în procesul de urmărire penală și am dat o declarație la DNA. Mi-am menținut această declarație în fața instanței. Justiția trebuie să se înfăptuiască. Știți că Fondul Monetar Internațional avea încheiat cu Guvernul României un acord. Printre obligațiile asumate de România era și aceea de reziliere, renegociere a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice. Știți foarte bine că am preluat mandatul de ministru al Economiei în perioada în care acest proces de reziliere, renegociere era în derulare. Eu, în perioada în care am fost ministru, am spus în fața instanței că îmi amintesc că echipele de negociere de la Hidroelectrica aveau printre altele obligația să urmărească perioada de valabilitate a acestor contracte, reducerea cantității de energie electrică livrată, creșterea tarifelor la care se vindea energia electrică, introducerea unei clauze ca atunci când era secetă, Hidroelectrica să nu fie obligată să vândă energie în cantitatea contractată”, a spus Bode.

Actualul ministru de Interne spune că acestea sunt chestiunile despre care a vorbit foarte mult public în 2012.

„Din păcate, misiunea FMI era în derulare când Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moțiune de cenzură în 27 aprilie 2012. Așadar, eu am putut să spun de unde am preluat aceste contracte, de unde le-a preluat Hidroelectrica în mandatul meu și până unde le-a dus, în sensul celor negociate cu FMI”, a mai sus Lucian Bode.

Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie. Concret, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă.

Instanţa a pus sechestru de 4,7 milioane de euro asupra bunurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel