Ministrul german al Sănătăţii, după reintroducerea carantinei în Renania de Nord-Westfalia: "Dacă lăsăm garda jos în faţa coronavirusului..."

Andreea Cosma |
Data publicării:
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn

Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a subliniat miercuri că noul tip de coronavirus constituie în continuare un risc, după ce landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei a reintrodus carantina în două districte în urma descoperirii unui focar la un abator, informează Reuters.

Guetersloh şi oraşul vecin Warendorf au devenit primele zone din Germania unde au fost reimpuse din nou măsuri de izolare, după ce acestea au fost ridicate gradual de la sfârşitul lui aprilie.

"Vedem că dacă lăsăm garda jos în faţa coronavirusului, acesta se răspândeşte din nou foarte, foarte repede. Vedem aceasta nu doar în Guetersloh, ci şi în Goettingen, în Leer, în Bremen, precum şi la biserici şi la sărbătorile de familie", a spus Spahn la postul german ARD.

"De aceea este important să continuăm să atragem atenţia asupra faptului că, în pofida faptului că numărul de contaminări a fost scăzut timp de multe săptămâni, virusul este încă acolo", a subliniat ministrul german al sănătăţii.

Autorităţile din landul german Renania de Nord-Westfalia au anunţat marţi că măsurile de carantină reinstituite în districtul Guetersloh, în urma importantului focar de coronavirus depistat la un abator local al companiei Toennies, vor fi extinse la districtul învecinat Warendorf.

În Warendorf vor fi reintroduse restricţii în privinţa adunărilor publice, iar centrele sportive şi cele culturale vor fi închise, a declarat ministrul sănătăţii din Renania de Nord-Westfalia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel