Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a uitat toate soluțiile salvatoare, după ce a ajuns ministru de Finanțe. România a mai împrumutat azi un miliard de lei

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Până să ajungă ministru al Finanțelor, Adrian Câciu avea soluție pentru toate problemele țării. Odată ajuns în funcție, pare că l-a lovit total amnezia, iar România se împrumută din nou, pentru acoperirea deficitului bugetar. 

Câciu, economistul atotștiutor, pare azi neputincios

 

Adrian Câciu frecventa câteva platouri de televiziune, acolo unde, uneori, te punea pe gânduri cu privire la simplitatea unor soluții pe care le prezenta. Desigur, oricine poate să înțeleagă situația regională și mondială, acolo unde criza post covid e dublată de războiul din Ucraina. Situația nu a fost una ușoară nici înainte de izbucnirea războiului, însă "jobenul" fermecat al lui Câciu furniza zilnic o soluție. Pare că funcția l-a blocat definitiv. România a mai împrumutat azi 881 de milioane de lei, deficitul comercial fiind tot mai mare. 

Răspunsurile date de Câciu la anumite probleme arzătoare ale românilor au fost de-a dreptul tulburătoare: nu știai dacă să plângi sau să râzi. În cazul scumpirii motorinei, care a ajuns la 9 lei pe litru, Câciu a sugerat ca românii să-i urmeze modelul și să treacă de la un autoturism pe motorină, la unul pe benzină. Desigur, benzina e "doar" puțin peste 8 lei.

Iată, unora dintre salvatorii neamului cred că le-ar șade mai bine în opoziție, acolo unde au părut să empatizeze mai bine cu problemele românilor. Aviz conaționalilor care se uită zilnic la diverși indivizi ajunși mari politicieni peste noapte și care fac promisiuni pe care desigur, știu și ei, nu le vor putea onora niciodată.  

Ce s-a întâmplat azi? România a mai împrumutat aproape un miliard de lei

 

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 881 milioane lei printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu o valoare nominală de 300 milioane lei, scadente în 2029, la o dobândă de 8,12% pe an.

Potrivit Ziarului Financiar, citat de Mediafax, la licitaţie au participat opt dealeri primari.

Valoarea totală a cererii a fost de 1,08 miliarde lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 972 milioane lei şi 11 milioane lei în contul clienţilor.

Rata cuponului a fost de 4,85%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului de adjudecare a fost de 8,12%.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 806 milioane lei, iar 75 milioane lei au fost ofertele necompetitive.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel