Ministrul Digitalizării confirmă atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor. Hackerii au furat 250 GB de documente

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Autoritățile confirmă atacul cibernetic de la Camera Deputaților.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a declarat, marţi, că s-a confirmat atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor.

"Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic, un incident cibernetic a cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor. În momentul de faţă, instituţiile statului îşi fac treaba şi sunt la sediul Camerei Deputaţilor şi urmează să emită un raport tehnic în baza căruia este evident că preşedintele Camerei Deputaţilor se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Alfred Simonis, în clipa în care avem raportul tehnic urmează să se îndrepte împotriva lor", a spus Bogdan Ivan, la sediul central al PSD.

El a adăugat că site-ul este "în responsabilitatea STS" şi "în responsabilitatea directă a Camerei Deputaţilor".

"Ce e foarte important să ştie toată lumea este că, în momentul de faţă, avem pe rol mai multe modificări legislative la Legea securităţii cibernetice pentru a înăspri cât se poate mult această legislaţie pentru a proteja cât mai mult oamenii. Şi un alt element foarte important, odată cu realizarea infrastructurii de cloud guvernamental, vom avea una dintre cele mai bune infrastructuri de securitate cibernetică din lume, până la finalul anului 2024", a menţionat ministrul.

Bogdan-Gruia Ivan a adăugat că România are instituţii foarte bine pregătite în materie de securitate cibernetică.

"Noi suntem într-un stadiu în care faţă de anul 2023, 2022, în fiecare an avem o creştere cu 10 - 12% a atacurilor cibernetice la adresa companiilor şi instituţiilor publice din România. Avem o medie de aproximativ 25.000 - 50.000 în fiecare zi şi în cazul instituţiilor publice avem undeva la 200 - 250 de atacuri pe zi, în medie", a afirmat el.

Potrivit ministrului, ţara noastră este furnizor de securitate cibernetică nu doar pentru cetăţenii români.

"Avem instituţii care sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind unele dintre cele mai bune. Astăzi, România se situează pe locul şase la nivel mondial la nivel al calităţii securităţii cibernetice. Datele românilor sunt în siguranţă", a conchis Ivan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel