Ministrul de Externe Ramona Mănescu, MESAJ pentru ROMÂNII din Marea Britanie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ministrul de externe, Ramona Mănescu, prezentă luni la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, a declarat, în cadrul evenimentului că „România trebuie să fie o voce mai clară și mai articulată în NATO și UE”, considerând că este nevoie de mai multă consecvență.

Totodată, aceasta a menționat că „trebuie valorificate parteneriatele cu SUA, Franța, Germania, Marea Britanie", dar nici flancul estic nu trebuie ignorat. „Am demonstrat că putem fi în prima linie a politicii europene", a declarat ministrul.

Ramona Mănescu a mai afirmat că aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică „este un obiectiv la care diplomația noastră trebuie să își arate competența”.

Ministrul de Externe a transmis și un mesaj cetățenilor români din UK, în contextul Brexit-ului.

„Românii noștri din Marea Britanie trebuie să știe că le vom apăra drepturile ca cetățeni europeni”, a spus Mănescu, potrivit B1 TV.

Astăzi are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), organizată de MAE, tema din acest an fiind "Diplomaţia României: repere şi noi perspective".

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii vor fi viitorul UE şi al rolului său global, relaţiile transatlantice, relaţiile cu vecinătatea estică, afacerile europene, relațiile politice şi economice ale României cu statele din spațiul Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină, asistența umanitară şi dezvoltarea, pacea şi securitatea la nivel mondial.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel