Ministrul de externe italian vrea MĂSURI pentru MIGRANŢI

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul de externe italian Enzo Moavero Milanesi are propuneri pentru o nouă abordare a Uniunii Europene privind imigraţia pe care intenţionează să le discute luni la o întrevedere cu omologii săi din UE, informează duminică dpa.

"Nu putem continua să acţionăm de la caz la caz, căutând de fiecare dată soluţii de urgenţă. Avem nevoie de un mecanism structurat, stabil", a declarat Milanesi pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

Citeşte şi: Incendiu DEVASTATOR într-o staţiune din Italia. Guvernul suspectează o mână CRIMINALĂ

În ultimele lunii, reticenţa Italiei şi Maltei de a continua să primească nave de salvare cu imigranţi din Marea Mediterană a deschis chestiunea spinoasă a împărţirii poverii între toate statele membre ale blocului comunitar.

"Migranţii nu caută să ajungă pe ţărmurile italiene, elene sau malteze. Ei caută să ajungă în Europa. De aceea trebuie să găsim o soluţie în cadru european", a spus Moavero. Ministrul italian s-a pronunţat în favoarea reluării misiunilor navale ale UE în Marea Mediterană - aşa cum a cerut de altfel şi Organizaţia Naţiunilor Unite - cu condiţia ca, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în trecut, cei salvaţi să nu ajungă cu toţii în Italia.

Citeşte şi: Condiţiile obligatorii pentru a-ţi înscrie copilul la şcoală în Italia

Oamenii proveniţi din zonele de război ar trebui să poată depune cereri de azil în afara UE, "într-un oficiu european dintr-o ţară în care este pace şi care se află cel mai aproape" de ei, a sugerat Moavero. Uniunea Europeană ar trebui să-i transporte pe calea aerului pe cei consideraţi eligibili să primească azil, ferindu-i astfel de traficanţii de migranţi şi de călătorii periculoase pe mare, a adăugat el.

Refugiaţii care se pregătesc să sosească în Europa ar trebui distribuiţi între statele membre ale UE în conformitate cu "criterii obiective şi clare", dar "sistemul funcţionează doar dacă i se alătură un număr suficient şi semnificativ de ţări membre ale UE", a insistat ministrul italian.

Citeşte şi: Italia. Un bărbat a fost închis pe nedrept timp de 3 ani: „Nu era decât un biet tâmplar”

Moavero a mai propus suplimentarea ajutoarelor UE pentru ţările de origine ale migranţilor, cu o posibilă finanţare cu ajutorul obligaţiunilor UE, şi o cooperare mai puternică între forţele de poliţie europene împotriva traficanţilor de migranţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel