Ministrul Ciamba: Brexit-ul îi va afecta în mod special pe ROMÂNI

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul delegat pentru afaceri europene George Ciamba a declarat, luni, că dosarul Brexit îi va afecta în mod special pe românii din Marea Britanie. El a adăugat că acțiunea diplomatică privind drepturile românilor trebuie continuată și după Brexit.

”Subiectul Brexit începe să fie în prima linie și să nu uităm că nu este un subiect abstract, este un subiect care ne afectează pe toți și va afecta în mod special pe cetățenii români din Marea Britanie și acțiunea noastră diplomatică din timpul președinției trebuie continuată cu accentul de a păstra ce am obținut atunci, de a păstra această conservare drepturilor cetățenilor români care a fost obținută pe durata președinției. Dosarul Brexit este unul dintre dosarele cele mai importante din punct de vedere al României. Va fi important să vedem cu vom evolua negocierile în perioadele următoare, dar trebuie să ne asigurăm că prin acțiunea noastră, nu numai la nivelul comisiei, nu numai la nivelul consiliului, dar și la nivelul țărilor membre, drepturile cetățenilor români vor fi respectate”, a declarat George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene, în cadrul RADR.

Ciamba a spus că primul mandat la președinția Consiliului UE a fost cel mai important proiect.

”Anul 2019 este anul în care reperele vziunii și acțiunii noastre diplomatice și în egală perspectivele au fost significativ marcate de provocările și rezultate rpimului mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene. Președinția a fost un nou exercițiu intens. Primul mandat a fost cel mai important proiect. 
Cred că obiectul reuniunii noastre este ce a însemnat pentru noi primul mandat, cum capitalizăm experiența cumulată în primele luni ale anului 2019, dar și din perioada de pregătire. (...) Cheia succesului pentru desfășurea activității este de a transforma riscurile în oportunități. (...) Ce se va întâmpla pe scena europeană? Aceasta va continua să fie dominată de schimbările instituționale. Așteptăm viitoarea Comisie Europeană. Agenda europeană va continua să fie marcată de subiecte foarte importante pentru România, și aș dori cu acest prilej să cer ca sprijinul pe care l-am avut de la ambasade să continue”, a mai adăugat George Ciamba.

El a vorbit și despre aderarea româniei la spațiul Schengen.

”Plusul de încredere dobândit în urma unei președinții de succes a Consiliului Uniunii Europene poate să accentueze o legitimitate a unor obiective importante, reamintesc aderarea la Schengen, la găzduirea unei agenții europene și al rolului pe care îl joacă România în noul peisaj instituțional european.
La finalul mandatului de președinție, am convingerea că România și-a întărit profilul la nivel european, a devenit o voce mai puternică și mai relevantă”, a conchis Ciamba.

Reuniunea Anuală a Diplomației Romăne (RADR) are loc în perioada 26-29 august la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel