Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023
Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023

Ministerul de Finanțe al Rusiei a redus semnificativ așteptările privind producția de petrol impozabilă pentru 2023, conform proiectului de buget pentru următorii trei ani, în așteptarea faptului că sancțiunile occidentale vor însemna o scădere generală a producției și a volumelor de rafinare.

Vânzarea de petrol și gaze a fost una dintre principalele surse de venituri în valută ale Rusiei de când geologii sovietici au găsit rezerve în mlaștinile din Siberia în deceniile de după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Proiectul de buget anticipează o producție rusă de petrol și de gaze de 490 de milioane de tone în 2023

 

Proiectul de buget anticipează o producție rusă de petrol și de gaze de 490 de milioane de tone în 2023 (9,84 milioane de barili pe zi (bpd), o scădere de 7%-8% față de 525-530 de milioane de tone prevăzute în acest an (10,54 milioane de bpd - 10,64 milioane de bpd).

Scăderea ar putea fi și mai adâncă, potrivit unei analize Reuters bazate pe așteptările bugetare publicate pentru accize și venituri din rafinarea și exporturile de petrol.

Datele bugetare au arătat că volumele de rafinare și exporturi de petrol, eligibile pentru taxe, au fost revizuite în scădere la 408,2 milioane de tone (8,20 milioane de bpd) în 2023, de la 507,2 milioane de tone (10,15 milioane de bpd), previzionate anterior.

Dintre acestea, volumele de rafinare au fost revizuite în scădere cu 56 de milioane de tone, sau aproape 20%, la 230,1 milioane de tone, de la 286,1 milioane de tone văzute în prognoza anterioară.

Exporturile de petrol, eligibile pentru taxe de export, sunt estimate la 178,2 milioane de tone, în scădere cu 19,4% față de previziunile făcute anterior.

 

Ministerul de finanțe a declarat că și-a trasat ipotezele pe baza proiecțiilor ministerului economiei privind exporturile și alți parametri

 

"Prognoza ministerului economiei se bazează pe o creștere globală a exporturilor de petrol, inclusiv pe o creștere a exporturilor eligibile pentru scutirea de taxe, care este legată de o creștere așteptată a producției la câmpurile, care au scutire de taxe de export", a spus acesta.

Într-un addendum la proiectul de buget, pe care parlamentul trebuie să îl aprobe, se arată că refuzul mai multor țări de a coopera cu Rusia în sectorul petrolier, precum și o reducere a vânzărilor principalelor exporturi ale Rusiei, au dus la revizuirea traiectoriei prognozate a producției de petrol în Rusia.

"Estimarea pentru 2022 a fost redusă la 515 milioane de tone, iar în 2023 la 490 milioane de tone. În 2024-2025, nivelul producției de petrol va fi în medie de aproximativ 500 de milioane de tone", se arată în comunicat.

Până în prezent, producția de petrol a Rusiei, a treia ca mărime după Statele Unite și Arabia Saudită, a rezistat sancțiunilor, susținută de creșterea vânzărilor către China și India, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel