Ministerul Apărării face angajări în această perioadă. Aproape 1.700 de posturi valabile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
militari_romani_onu
militari_romani_onu

Ministerul Apărării face noi angajări în această perioadă. Sunt disponibile, la nivel naţional, aproape 1.700 de posturi de soldat şi gradat profesionist, iar ultima zi de înscriere este 24 octombrie. 

Candidaţii trebuie să aibă domiciliul stabil în ţară, să fie majori, absolvenţi a cel puţin 10 clase de liceu şi să aibă cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire.

Sunt scoase la concurs nu mai puțin de 1.695 de posturi de soldat-gradat profesionist - Seria II 2022, la care se adaugă alte 205 locuri pentru soldații/gradații profesioniști în activitate care doresc să devină subofițeri, informează Ministerul Apărării Naționale. Locurile sunt disponibile pentru 31 de județe ale țării, inclusiv Brăila, și pentru București. Pentru Brăila, sunt 12 locuri, iar pentru județul Galați alte 151 de locuri. Cele mai multe posturi de soldați/gradați profesioniști sunt disponibile în București (282), Constanța (258) și Vrancea (197).  

Ministerul Apărării face angajări în această perioadă

 

Potrivit sursei citate, se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în județul în care candidatul domiciliază, în cazul de față Brăila. Cei interesați pot primi informații complete și consiliere la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean de care aparțin cu domiciliul. Totodată, înscrierea candidaților se poate face până la data de 24 octombrie 2022.

Pentru a fi angajat în funcția de soldat/gradat profesionist, chiar dacă nu are experiență militară anterioară, candidatul trebuie să îndeplinească anumite criterii de recrutare și selecție și să urmeze un program de instruire de 2-5 luni, desfășurat într-unul din centrele de instruire sau unități de instrucție ale armatei. El trebuie să aibă vârsta între 18 ani împliniți și cel mult 45 de ani, să fie cetățean român și să aibă domiciliul stabil în România. 

Aproape 1.700 de posturi valabile. 24 octombrie, ultima zi de înscriere

 

Soldații și gradații profesioniști (pe scurt, SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcțiilor de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă. Gradații profesioniști pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. Potrivit MApN, alături de ceilalți militari români, SGP au "misiunea nobilă a păstrării integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării". Totodată, ei sunt primii chemați în caz de calamități și dezastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel