Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, la Munchen, împotriva inegalităţilor, a schimbărilor climatice și a războiului

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, la Munchen, împotriva inegalităţilor, a schimbărilor climatice și a războiului.
Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, la Munchen, împotriva inegalităţilor, a schimbărilor climatice și a războiului.

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă, la Munchen, împotriva inegalităţilor, a schimbărilor climatice și a războiului. 

Protestul a avut loc înainte de Summitul G7, care va începe duminică, în apropiere de capitala bavareză. La manifestație au venit circa 4.000 de persoane, dar organizatorii susțin că au fost 6.000, notează AFP.

Oamenii au venit la apelul a 15 ONG-uri de mediu, care au vrut să atragă atenția asupra pericolului schimbărilor climatice. De asemenea, ei au protestat față de inegalități și război.

Câteva mici incidente au avut loc la final, între poliţişti și niște manifestanți îmbrăcaţi în negru ce se prezentau drept „blocul anticapitalist”. O persoană a fost arestată.

De altfel, forțele de ordine au venit în număr mare și bine echipate pentru a evita repetarea violențelor de la summitul G20 de la Hamburg, din 2017.

Oamenii au ales să protesteze chiar acolo în condițiile în care duminică va începe în apropiere Summitul G7. Liderii celor mai importante şapte state industrializate se vor reuni până marţi la castelul Elmau, aflat a circa 100 kilometri de Munchen.

 

Temele abordate la Summitul G7: războiul din Ucraina, schimbările climatice, energia și criza alimentară

 

Liderii G7 din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia vor paricipa la summitul care începe mâine, 26 iunie, și se desfășoară până marți, 28 iunie.

Cei 7 lideri vor aborda probleme precum războiul Rusiei împotriva Ucrainei, schimbările climatice, energia și criza securității alimentare care se profilează, scrie ABC News.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că „războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei” va avea „un impact puternic” asupra summitului. Referindu-se la creșterea prețurilor la alimente, gaze și energie, șeful guvernului federal de la Berlin a mai spus că liderii din G7 vor discuta despre situația actuală declanșată de război „și, în același timp, se vor asigura că vom opri schimbările climatice provocate de om”.

Liderii de la viitorul summit G7 din Germania vor anunţa noi măsuri menite să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina, precum şi noi angajamente pentru consolidarea securităţii europene, a declarat săptămâna aceasta un oficial american de rang înalt. 

Un total de aproximativ 18.000 de ofițeri de poliție au fost dislocați în locul din jurul summitului și unde se desfășoară protestele. 

După summitul G7, liderii celor 30 de țări care fac parte din NATO se vor reuni săptămâna viitoare, miercuri și joi, la summitul de la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel