Mii de mașini japoneze de epocă abandonate în zona dezastrului de la Fukushima. Un explorator le-a publicat pe internet - POZE

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Un bărbat a găsit mii de mașini de epocă abandonate când a explorat zona dezastrului de la Fukushima. Majoritatea mașinilor sunt în stare perfectă, iar pozele au primit mii de aprecieri.

Exploratorul urban, Bob Thissen, a vizitat locul unuia dintre cele mai cunoscute dezastre din istoria omenirii pentru a găsi tone de mașini sport rare și mașini de epocă de pe piața internă japoneză (JDM) care au fost pierdute în timp.

Prejudiciul a dus la evacuarea forțată a 150.000 de persoane din zonă. Incidentul a iradiat mari părți din prefectura japoneză - multe zone fiind încă afectate după 10 ani.

 

Mașinile abandonate, pozate de explorator au făcut furori pe internet



Tânărul în vârstă de 34 de ani a călătorit prin zonele de excludere împreună cu echipa sa, vizitând unele dintre vechile reprezentanțe auto pe care Bob le-a cercetat în prealabil.

Iar expediția sa cu siguranță nu a dezamăgit, deoarece a descoperit multe modele de epocă, printre care un Porsche 911 Carrera (964), Nissan Skyline, Mercedes S Class, Nissan 300ZX, Nissan Silvia, mașini funerare japoneze, Chevrolet Impala SS, Jaguar XJ, Honda S2000, Mitsubishu Lancer Evolution și Subaru STI.

Dar, deși ați putea crede că descoperirea înseamnă că stă pe o mină de aur de mașini de epocă, adevărul este că nu este deloc profitabilă - de fapt, nu poate vinde mașinile nici măcar la fier vechi.

În ciuda faptului că majoritatea mașinilor sunt în stare perfectă, nivelul de radiații din cadrul metalului le face să nu mai poată fi folosite și sunt complet lipsite de valoare.

 

2. Foto: Inst... (snapinsta-app_327978951_1810955525956457_8858520177612561905_n_1080.jpg)

 

„Este o priveliște tristă, dar impresionantă”



Bob a declarat: "Consider că este o priveliște tristă, dar cu siguranță impresionantă să vezi aceste obiecte de colecție într-o stare proastă, mai ales când știi că fiecare mașină avea un proprietar, care nu și-a putut recupera vehiculul. Mașinile pot fi găsite în satele afectate de precipitațiile nucleare. Unele câmpuri au fost folosite pentru a depozita mașinile, care au fost colectate de pe străzi."

El a continuat: "Cred că cele mai multe dintre ele sunt irecuperabile, deoarece multe mașini au fost parcate afară și particulele nucleare au pătruns în ele. Erau nenumărate mașini în zonele de excludere și în fostele zone de excludere. De-a lungul anilor, unele mașini au fost distruse de oraș, dar încă mai există un număr mare de mașini."

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bob Thissen (@exploringtheunbeatenpath)

 

Accidentul de la Fukushima


Accidentul de la Fukushima a fost declanșat de cutremurul și tsunamiul din Tōhoku, care au lovit la est de orașul Sendai la 11 martie 2011. Rămâne cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, soldat cu aproximativ 19.729 de morți, alți 2.559 de dispăruți și peste 6.000 de răniți.

Valul de peste 14 metri înălțime a inundat centrala nucleară și a avariat generatoarele diesel de urgență, ceea ce a dus la pierderea energiei electrice.

A fost al doilea dezastru clasificat ca fiind de nivel șapte de la dezastrul de la Cernobîl din 1986, iar toate cele șase unități ale centralei de la Fukushima au fost închise definitiv.

Un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-a produs în apropierea prefecturii japoneze Fukushima în martie 2022, care a declanșat o alertă de tsunami și a lăsat fără curent electric sute de mii de persoane din Tokyo și din zonele învecinate. Televiziunea publică, NHK, a raportat un deces și 69 de persoane au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel