MITING 10 august. Mihai Şora, prezent vineri în Piața Victoriei

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Filozoful Mihai Şora anunță pe pagina personală de Facebook că va participa la mitingul din 10 august.

Iată postarea lui Mihai Șora

"În fluturele acesta – alcătuit la rându-i din alţi fluturi mai mici sau mai mari, mai delicaţi ori mai robuşti – ochiul omenesc poate percepe absenţa unei aripi. Însă lipsa aripii nu anulează ideea întregului, pe care îl poţi cu uşurinţă reface mental; după cum, odată fluturele refăcut în minte, reconstituirea imaginară nu face mai puţin stranie (sau dureroasă, pentru unii dintre noi) absenţa aripii reale.

 

Imagine postată de Mihai Şora pe Facebook
imagine © Paul Villinski, Facebook, Mihai Şora

Pentru mine, Diaspora este această aripă care zboară în alt orizont, desprinsă de trupul fluturelui: a fluturelui mare, întreg. Fireşte, stă în puterea noastră – cerebrală, întâi de toate – să fim un întreg şi să vedem acest întreg aşa cum ar trebui el să fie şi cum, într-o altă dimensiune decât cea strict spaţială, chiar este.

Îmi place imaginea aceasta nu doar ca simplu exerciţiu de reconstrucţie a unui întreg, ci şi pentru că – privind, cu ochii larg deschişi, adevărul unei absenţe – n-o poţi nesocoti, dar nici nu-ţi pierzi cu totul speranţa că întregul va găsi, în cele din urmă, o cale de a-şi recâştiga partea desprinsă de trup.

P.S. Pe 10 august, nu voi fi, poate, un fluture zburător, dar voi fi, cu siguranţă, un omuleţ mergător şi plin de speranţe, – la doi paşi de Girafă (din faţa muzeului Antipa, vis-a-vis de Guvern)", scrie  Mihai Șora pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel