Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, va fi incinerat, dacă nu i se găsesc rudele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mihai_Petre_Sabaila
Mihai_Petre_Sabaila

Dacă nu i se găsesc rapid rudele, Mihai Petre Săbăilă va fi incinerat. Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, a murit în urmă cu două zile în Spania, după ce a suferit un infarct.

Mihai a murit singur, printre străini, iar acum se află la un pas de a fi incinerat. Nicio rudă, cât de îndepărtată ar fi, nu a apărut pentru a semna actele de repatriere care să permită ca Mihai să poată fi adus acasă și îngropat creștinește, relatează infoargesnews.ro.

Din păcate, părinții lui Mihai au murit, mama chiar de curând, sfârșind în brațele sale. Poate chiar acest lucru i-a umplut sufletul de tristețe, și a fost atât de multă încât inima i s-a oprit în loc. La acest moment, cunoștințele sale au început un adevărat maraton pe rețelele de socializare în vederea găsirii unei rude care să îl poată aducea acasă, la Argeș, pe Mihai Petre Săbăilă.

 

citeste si: Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, a decedat în Spania. Avea doar 41 de ani

 

Piteșteanul Mihai Petre Săbăilă, fost membru al PNL Diaspora, a fost implicat în viața comunității de români din Spania.  De asemenea, ca președinte al Asociației Cultura Românească, din San Sebastian, a promovat valorile Argeșului și României, relatează jurnaluldearges.ro.

Născut la Piteşti, cu părinţii din Albota, el se stabilise, din 2008, la San Sebastian, în Ţara Bascilor (Spania).  Mihai Petre Săbăilă a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora. Ca un bun ambasador al meleagurilor natale, visul lui era ca Piteştiul să devină Capitala Europeană de Cultură, după ce, în 2017, regiunea adoptivă – San Sebastian – a obţinut acest titlu.   Mihai Petre Săbăilă a organizat ani buni, în calitate de lider al asociaţiei din San Sebastian, activităţi artistice, culturale, gastronomice şi sociale pentru argeşenii din Diaspora, fiind extrem de activ în ceea ce priveşte promovarea judeţului nostru şi a valorilor sale în Ţara Bascilor. „A plecat dintre noi un suflet blând”, au scris prietenii români din Spania pe facebook, aceștia făcând demersuri pentru repatrierea trupului său, astfel încât Mihai să-și poată găsi odihna veșnică lângă părinții lui înmormântați la Pitești. Dumnezeu să-l aibă în paza sa!, au scris prietenii săi pe facebook.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel