EXCLUSIV  Erich Mocanu: „Toți românii din Diaspora pot veni în țară fără test și fără să intre în carantină, dacă au un contract de muncă ca îngrijitor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Erich Mocanu, fondatorul Asociațiai AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria, a precizat, în exclusivitate pentru StiriDiaspora.ro, faptul că românii cu un contract de muncă ca îngrijitor pot intra în țară fără test PCR și fără să fie nevoiți să mai stea în carantină. Măsura intră în vigoare de astăzi.

„De astăzi, toți românii din Diaspora pot veni în România fără test și fără să stea în carantină, dacă au un contract de muncă ca îngrijitor. Contractul respectiv se poate găsi online”, a declarat Erich Mocanu pentru StiriDiaspora.ro.

„Persoanele ce se găsesc în Art.4 lit. r, la intrarea în România, trebuie să aibă dovada contractului de muncă pentru a nu intra în carantină sau izolare la domiciliu. NU este necesar un TEST PCR”, susținea, ieri, șeful DSP Arad. 

Datorită faptului că în Hotărârea nr. 9 din 11 februarie nu se specifică nicăieri că românii exceptați de la carantină nu trebuie să facă testul, iar șeful DSP Arad susține că acești români nu au nevoie de test PCR, Erich Mocanu a făcut o solicitare către premierul Florin Cîțu, MAE și MAI pentru a clarifica lucrurile. Potrivit fondatorului Asociațiai AEBS, la vamă, zeci de români cu un astfel de contract nu au avut nevoie de test, dovadă că legea este interpretată. 

„În Lege nu se specifică nici unde că pot intra fără test. Se specifică că persoanele ce sunt în una din categoriile din Art. 4, pot fi scutiți de carantină dacă au contractul de muncă din domeniul respectiv. Am vorbit și la Consulatul din Germania cât și cu cel din Austria și au confirmat că testul trebuie făcut. Șeful DSP Arad spune că nu. Și ieri și azi, zeci de persoane au intrat în România fără test, doar cu un contract de muncă și nu au fost băgați în carantină”, a mai explicat Erich Mocanu pentru StiriDiaspora.ro.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel