Micile afaceri ale românilor, cele mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. General SRI: „Două lucruri trebuie să faci aici“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Principala ameninţare pentru securitatea cibernetică în următorii ani va fi reprezentată de atacurile asupra sistemelor informatice, prin care se fură baza de date, iar micile afaceri sunt cele mai vulnerabile - este concluzia unei dezbateri de specialitate desfăşurate în cadrul Forumului de Securitate din Regiunea Mării Negre şi a Balcanilor, eveniment care s-a încheiat astăzi la Bucureşti. 

Experţii în securitate cibernetică au remarcat în cadrul dezbaterilor că unul dintre atacuri este de genul furtului bazelor de date. Atacatorii criptează aceste baze de date şi cer proprietarilor bani pentru a le decripta.

Mai mult, există situaţii în care hackerii ameninţă că vor publica aceste date şi cer bani pentru a nu face acest lucru şi, apoi, cer bani şi de la clienţii firmelor de la care au fost furate datele, tot pentru a nu le publica.

Micile afaceri ale românilor, cele mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice

 

Generalul SRI Anton Rog recomandă ca victimele să nu plătească şi toţi cei care lucrează cu baze de date să îşi facă copii de rezervă.

„Două lucruri trebuie să faci aici: unu, să nu plăteşti şi, în al doilea rând, să ai o copie de siguranţă a datelor, făcută în altă parte, care să nu aibă legătură cu sistemul care este în producţie, să îl numesc aşa; şi atunci, o să ai o întrerupere şi revii. Şi, sigur, măsuri mai complexe, să ai scule cibernetice, tehnologii cu care să te protejezi“, a afirmat generalul SRI Anton Rog, citat de Rador.

El a precizat că cele mai afectate de asemenea atacuri cibernetice vor fi întreprinderile mici şi mijlocii şi persoanele fizice.

New Strategy Center organizează, în perioada 2-3 septembrie, a şasea ediţie a conferinţei internaţionale Black Sea and Balkans Security Forum, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Conferinţa reuneşte experţi, oficiali, reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului de afaceri şi ai mass-media într-o serie de dezbateri care vor aborda cele mai stringente probleme de securitate din zona Mării Negre şi a Balcanilor. Acest eveniment anual este organizat de New Strategy Center, având ca parteneri instituţionali Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării din România şi beneficiind de sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO, la fel ca la toate ediţiile anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel