Michelle Obama, GAFĂ de protocol la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Cu prilejul summitului G-20 desfăşurat în 2009 la Londra, regina Elisabeta a II-a a organizat o recepţie la Palatul Buckingham la care au asistat liderii participanţi la întâlnire, printre care şi Barack şi Michelle Obama care veneau pentru prima dată în vizită, în calitate de preşedinte şi de primă doamnă a SUA, relatează online ziarul spaniol ABC.

Nu toată lumea cunoaşte regulile stricte de protocol ce înconjoară casa regală britanică, printre care şi cea de a nu o atinge sub nicio formă pe regină sau pe vreun membru al familei regale.

"Adevărul este că toţi liderii mondiali au oameni în jurul lor care au grijă să se respecte protocolul, însă mulţi dintre cei pe care îi protejează nu se sinchisesc de aceste reguli. Ce e de făcut atunci? Eu ştiu că ceea ce am făcut a fost rezultatul unei reacţii umane fireşti pe care nu o regret nicio clipă", povesteşte Michelle Obama într-un capitol al cărţii sale biografice.

Gafă de protocol


"Când am întâlnit-o pe regina Elisabeta a II-a, ea a remarcat cât sunt de înaltă, iar eu i-am răspuns că este din cauza tocurilor pe care le port. Regina a arătat apoi spre pantofii pe care îi avea în picioare, spunând că nu sunt prea comozi. În momentul acela a fost o conexiune între noi care ne-a făcut să uităm cine suntem. Eram doar două femei cu picioarele chinuite de pantofi", a explicat fosta prima doamnă, încercând să justifice greşeala gravă de protocol pe care a făcut-o atunci când şi-a pus mâna pe spatele reginei.

"Pentru mine este un gest instinctiv pe care îl fac atunci când am o conexiune cu cineva. Este modul în care îmi exprim sentimentele. De aceea mi-am pus mâna pe umărul său. Ceea ce nu ştiam atunci este că făceam o greşeală de protocol gravă. Poate că ceea ce am făcut nu a fost corect din punct de vedere protocolar, dar a fost un gest cât se poate de uman. Şi nu cred că regina a fost foarte deranjată. Nu nu numai că nu mi-a evitat mâna, dimpotrivă, şi-a pus braţul în jurul mijlocului meu", povesteşte Michelle.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel