Mesajul viral al unui român din Anglia: „E mișto să-i înjuri pe britanici și să le iei banii“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Octavian H, un român plecat să muncească pe meleaguri străine, în Regtul Unit al Marii Britanii și Irlandei de nord, a scris un mesaj dedicat celor care „înjură“ britanicii, deși în perioada aceasta de pandemie continuă să primească bani de la statul englez.

„E mișto să-i înjuri pe britanici și să le iei banii. Când tot ce poți să spui în engleză se rezumă la senchiu boss, nu ai fost în stare în atâția ani de zile să te califici într-o meserie dar te plângi că muncești pe salariul minim, te comporți ca un mârlan și înjuri pe unde apuci o țară care ți-a oferit mai mult decât a făcut-o vreodată România, tot ce ai merita e un șut în pantalonii ăia de trening din care nu ieși cu lunile.

Și totuși, deși stai acasă în perioada asta, ești plătit. Statul ăla pe care îl înjuri, îți dă ceva. Unul dintre lucrurile foarte mișto făcute de guvernul britanic în perioada asta este acordarea ajutorului de 80% celor care au rămas fără muncă. Ajutor care ar putea fi extins până în septembrie sau chiar până la finalul anului, după ce inițial a fost aprobat până în luna iunie.

Astăzi, guvernul este așteptat să anunțe prelungirea schemei de ajutor, deși efortul financiar este uriaș, circa 14 miliarde de lire lunar. În felul ăsta, se evită escaladarea ratei șomajului până la un nivel la care economia în ansamblul său ar fi afectată mult mai grav decât în prezent. Așa funcționează lucrurile în țara asta.

Poți să spui ce vrei despre britanici, dar nu îi poți acuza de prostie crasă. Ăștia înțeleg că dacă nu pompează o gălăgie de bani în veniturile populației, totul pică. Dacă omul nu are bani, nu cumpără. Dacă nu cumpără, se blochează tot. Miliardele de lire băgate acum în ajutoare pentru populație și companii se vor întoarce, în final, tot la stat. Deci, plătești taxe masiv, viața e scumpă, chiria costă enorm dar în final merită. Simți că muncești și îți rămâne ceva iar când dai de greu, statul te ajută.

Ăștia care tot înjură Marea Britanie că e nașpa sunt ăia care înjură orice pentru că d-aia. Că vreme nasoală, că mâncare proastă, că de ce n-ai șapcă. Și da, mă refer și la români. La ăia supărați pe britanici că sunt aroganți pentru că le dau benefit prea mic, că îi tratează nasol pentru că engleza lor se reduce la boss și senchiu, că se uită urât la ei când se poartă ca niște ciobani în metrou.

Sunt băieții și fetele în pantaloni de trening și Nike verzi și roz, care vorbesc tare pe stradă, care scuipă în stația de tren și aruncă chiștocul pe unde nimeresc. Mulți dintre ei stau acum acasă și primesc bani de la țara pe care o înjură zilnic că nu le dă lor cât merită. Așa de rău le e în UK, încât nu ar pleca acasă, în România, unde tot ce ar primi de la stat ar fi un șut în fund. Pe care l-ar merita cu prisosință și aici“, este mesajul lui Octavian H, devenit viral pe rețelele de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel