Mesajul unul român din Italia pentru lucrătorii din agricultură: "Reclamați caporalii care vă exploatează!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român din Italia, care apără drepturile lucrătorilor agricoli din această țară, are un mesaj pentru conaționalii care muncesc în agricultură. 

Fermele din Canicatti (Sicilia) au reluat activitățile agricole în ultimele săptămâni, în vederea pregătirii recoltelor de struguri, piersici și caise, produse tipice cultivate în această zonă situată între provinciile Agrigento și Caltanissetta. Odată cu reluarea activității, a revenit și problema sistemului de exploatare a muncitorilor agricoli

Costantin Codreanu, un apărător al drepturilor românilor care trăiesc în acest oraș, îi îndeamnă pe muncitori să denunțe la poliție, carabinieri și Garda Financiară pe toți cei care îi exploatează și le cer "pizzo" (șpagă) pentru banii câștigați muncind din greu pe câmpurile din Canicattì și comunele din provincia Agrigento și Caltanissetta. 

"Lansăm un apel către compatrioți să-i denunțe pe cei care exploatează" 

 

"Am avut întâlniri în trecut cu poliția, carabinierii și Garda Financiară pentru a discuta acest flagel social al angajării ilegale care îi afectează pe mulți dintre compatrioții mei. Invitația adresată nouă de polițiști – a spus bărbatul român – este să lansăm un apel către compatrioții noștri să-i denunțe pe cei care îi exploatează dând nume și prenume, colaborând cu forțele de ordine și ajutându-i să-i identifice”.

Un alt apel pe care Costantin Codreanu îl face este adresat angajatorilor care trebuie să facă plata direct muncitorilor la sfârșitul zilei de muncă și nu celor care îi însoțesc.

"Dorim să adresăm un alt apel angajatorilor care trebuie să plătească banii direct muncitorilor la sfârșitul zilei și nu celor care, de exemplu, îi însoțesc și îi exploatează", a spus el potrivit publicației Sicilia Reporter.

Mulți români s-au răzvrătit împotriva abuzurilor

 

Codreanu mai spune că mulți români au avut curajul să denunțe și să se răzvrătească împotriva acestor abuzuri în trecut. 

"Mulți români au găsit în ultimii ani curajul să denunțe și să se răzvrătească împotriva acestor abuzuri. Mulți alții, în schimb, nu au putere pentru că le este frică să nu-și piardă locul de muncă. De fapt, cei care se răzvrătesc sunt lăsați acasă sau amenințați a doua zi", mai spune românul.

Autoritățile italiene organizează acțiuni pentru a depista abuzurile și pentru a pune capăt sistemului bazat pe "caporali".

constantin-codreanu-italia-muncitori-romani-sicilia

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel