Mesaj de la Putin: Utilizarea armelor nucelare, doar în conformitate cu doctrina Rusiei

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Cecenii care luptă pentru Ucraina văd șansa de a-și "elibera" patria
Cecenii care luptă pentru Ucraina văd șansa de a-și "elibera" patria

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a transmis un mesaj după cererea liderului cecen Kadîov ca Rusia să folosească arme nucleare tactice în Ucraina. 

Utilizarea de către Rusia a armelor nucleare este posibilă numai în conformitate cu doctrina sa", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, care apoi a respins şi a catalogat drept "emoţionantă" cererea liderului cecen Kadîrov de a folosi arme nucleare de mică putere.

Kadîrov criticase aspru conduita Statului Major rus în Ucraina, ajungând chiar până acolo încât a îndemnat Moscova să ia în considerare utilizarea armei atomice de intensitate scăzută. Peskov, într-o conferinţă de presă, a reiterat că "Republica Cecenă a adus o mare contribuţie la desfăşurarea operaţiunii speciale", însă, "în momentele dificile trebuie excluse emoţiile, de aceea este de preferat să rămânem la evaluări echilibrate şi obiective".

Ambasadorul Rusiei în Italia, convocat la Roma

 

Ambasadorul Rusiei Serghey Razov a sosit la Ministerul de Externe de la Roma pentru discuţii cu secretarul general Ettore Sequi. Diplomatul a fost convocat de guvernul italian în cadrul unei iniţiative coordonate a UE, pentru a i se comunica faptul că referendumurile din Ucraina convocate de Moscova şi anexările nu sunt recunoscute de către Italia.

"Italia condamnă cu fermitate referendumurile farsă, consultări efectuate de Federaţia Rusă în mod ilegal, încălcând toate normele internaţionale", a reiterat secretarul general al Ministerului de Externe, Ettore Sequi, la întâlnirea cu ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov: "Italia nu recunoaşte şi nu va recunoaşte rezultatul. Prin acţiunile sale, Rusia pune în pericol securitatea globală".

Între timp, Republica Cehă le-a cerut compatrioţilor săi prezenţi în Rusia să părăsească ţara, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate. ''Ministerul de Externe ceh le cere cetăţenilor Republicii Cehe să părăsească Rusia'', se arată într-un comunicat. ''În legătură cu invazia militară a Ucrainei de către Rusia şi posibila înrăutăţire a situaţiei de securitate din ţară, în special pentru cetăţenii ţărilor Uniunii Europene şi NATO, Ministerul de Externe ceh se opune ferm călătoriilor pe teritoriile Federaţiei Ruse '', se arată pe site-ul Ministerului de Externe de la Praga, relatează Rador. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel