Merkel: Rusia va trebui să răspundă la „întrebări dificile” în cazul Aleksei Navalnîi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Angela Merkel a spus că Rusia va trebui să răspundă la „întrebări dificile” legate de încercarea de asasinare a lui Aleksei Navalnîi, după ce Guvernul german a confirmat că opozantul rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

"Este o informaţie tulburătoare despre tentativa de asasinare prin otrăvire a unei figuri principale a opoziţiei ruse. Scopul a fost să-l reducă la tăcere şi condamn cu tărie aceasta în numele guvernului german”, a declarat Merkel, potrivit dw.com, citat de Mediafax.

Cancelarul german a spus că acest caz ridică „întrebări foarte serioase la care numai guvernul rus poate răspunde. Şi trebuie să răspundă”, adăugând că „lumea va aştepta un răspuns clar”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin a precizat că ambasadorul rus a fost convocat la MAE german şi i s-au comunicat rezultatele analizelor lui Navalnîi.

Berlinul va discuta acum cu partenerii săi din UE şi NATO despre „o reacţie adecvată la incident” şi va notifica şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

Guvernul german a confirmat că testul făcut lui Navalnîi a arătat dovezi concludente că liderul opoziţiei ruse a fost otrăvit cu Novichok. Testul a fost efectuat într-un laborator militar special german, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Steffen Seibert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel