Merkel intervine în scandalul otrăvirii disidentului rus Navalnîi. Mesaj ferm pentru autoritățile de la Moscova

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut luni seară Administraţiei de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a disidentului rus Aleksei Navalnîi, transferat din Rusia în Germania în comă, potrivit Mediafax. 

"În contextul rolului important jucat de domnul Aleksei Navalnîi în opoziţia politică din Rusia, autorităţile de acolo sunt îndemnate urgent să investigheze această infracţiune în detaliu şi în mod total transparent. Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere", a declarat Angela Merkel, citată de agenţia de presă Reuters.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat în comă în Germania, prezintă urme ale unei substanţe toxice, a anunţat luni Spitalul Charité din Berlin, citat de publicaţia Der Spiegel. "Analizele relevă o intoxicaţie cu o substanţă activă din clasa colinesterază", a transmis Clinica Charité.

Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin. "Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei", a declarat Steffen Seibert, citat de publicaţia Die Welt.

"Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie", a precizat Steffen Seibert.

Medicii din oraşul rus Omsk, unde Aleksei Navalnîi a fost internat înainte de a fi transferat în Germania, au declarat că disidentul nu a fost otrăvit.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel