Meleșcanu: România trebuie să intre în Schengen cât mai repede

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a reafirmat, luni, dorința României de a se alătura spațiului Schengen cât mai curând posibil.

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a reafirmat, luni, dorința României de a se alătura spațiului Schengen cât mai curând posibil. Declarațiile au fost făcute în urma consultărilor avute cu ministrul afacerilor externe din Olanda, Stef Blok, aflat în vizită oficială în România.

"Am folosit acest prilej pentru a-mi exprima speranţa că angajamentul ferm al României pe aceste coordonate, inclusiv în calitatea de preşedinte al Consiliului, se va putea traduce cât mai rapid cu putinţă la aderarea ţării noastre ca membru cu drepturi depline la Spaţiul Schengen. (…). Viitorul Europei a fost o altă temă centrală pe agenda discuţiilor noastre şi în ciuda unor diferenţe de opinii pe care le avem, pe anumite dosare punctuale, este important de notat că atât Olanda, cât şi România, lucrează în fond pentru realizarea unui deziderat comun: consolidarea unităţii europene. Acesta va fi şi spiritul pe care ni-l propunem pentru summit-ul european extraordinar de la Sibiu, din 9 mai 2019. Pentru a reuşi în acest context greu, încercat de provocări interne şi externe, Uniunea Europeană are nevoie de o reală solidaritate între statele membre, care trebuie să vină din angajamentul unanim de respectare a prevederilor tratatelor europene, a valorilor şi principiilor pe care acestea le conţin", a declarat Meleşcanu.

Aderarea la spațiul Schengen înseamnă un proces lung și greoi pentru România și Bulgaria, a căror intrare în această zonă fără frontiere a fost amânată în mod regulat, începând din anul 2011. Olanda este unul dintre statele membre care s-a opus acestei candidaturi de-a lungul anilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel