Meleşcanu i-a întors REPLICA ministrului finlandez: "A fost mica mea răzbunare"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Teodor Meleşcanu a ţinut să îi dea o replică ministrului de externe finlandez, după ce, în decembrie anul trecut, a declarat că Finlanda ar putea prelua preşedinţia Consiliului UE în locul României dacă oficialii de la Bucureşti nu sunt pregătiţi.

A fost o președinție foarte bine apreciată, dar acest lucru s-a putut realiza pentru că Guvernul a alocat banii necesari pentru bugetul pe anul respectiv. Nu avem toate cheluielile făcute, dar a fost o sumă destul de rotundă", a declarat Teodor Meleșcanu, la Digi24.

Ministrul Afacerilor Externe nu a uitat declaraţiile omologului său finlandez, făcute înainte ca România să preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

"Lucrul care m-a deranjat cel mai mult este o declarație a ministrului de externe al Finlandei. A fost pe la jumătatea lunii decembrie, a spus că, întrucât România se pare că nu este pregatită, noi, Finlanda, suntem gata să preluăm președinția UE. Lucrurile au trecut, am intrat într-o normalitate, am mers înainte.

Cu vreo lună și jumătate înainte să preia președinția, au avut alegeri și nu erau capabili să ajungă să creeze un guvern. Când l-am întâlnit pe fostul ministrul finlandez, i-am zis: Domnule ministru, dacă nu sunteți în stare să asigurați președinția UE, noi, România, suntem gata să continuăm cu mandatul încă 6 luni. A fost mica mea răzbunare pentru o poziție care, din punctul meu de vedere profesional, este inacceptabilă", a mai precizat ministrul de Externe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel