Medicii români au sosit la Milano. Guvernatorul Lombardiei: "Grazie!" - FOTO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O echipă formată din 11 medici și asistenți medicali din România a sosit astăzi la Milano, pentru a se alătura personalului din prima linie a luptei împotriva coronavirusului. 

Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă, se specifică pe pagina Ambasadei României din Italia.

Guvernatorul Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine cu echipa medicală din România abia sosită pe aeroportul din Milano.

"Oggi sono arrivati dalla Romania 11 medici e 4 infermieri, saranno impiegati preso l'Ospedale di Lecco per aiutare i nostri operatori.
Importanti gesti di concreta solidarietà e amicizia. Grazie!"

/

"Astăzi au sosit 11 medici și 4 asistente din România, vor fi angajați la Spitalul din Lecco pentru a ajuta operatorii noștri sanitari. Gesturi importante de adevărată solidaritate și prietenie. Mulțumesc."

 

Decizia de a ajuta Italia în lupta cu epidemia de coronavirus a fost anunțată, luni, 06 aprilie, de chiar președintele Klaus Iohannis.

"Am decis ca România să trimită o echipă de medici şi asistenţi medicali în Italia. Ei vor merge acolo în zona Milano. Vor pleca cel târziu mâine (marţi, n.red.). O echipă formată din 11 medici şi şase asistenţi medicali", a anunțat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel