Medicii din Wuhan fac dezvăluiri: Au fost forțați să mintă cu privire la transmiterea coronavirusului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un număr de medici chinezi ar fi fost filmați în secret, recunoscând că știau cât de letal a fost coronavirusul atunci când a izbucnit pentru prima dată în Wuhan, dar au fost forțați să mintă despre asta de către autoritățile statului.

Potrivit mai multor profesioniști din domeniul medical din Wuhan, aceștia erau foarte conștienți de decesele crescânde cauzate de virusuri încă din decembrie 2019. Cu toate acestea, China a informat pentru prima dată OMS despre o deces prin COVID-19 doar la mijlocul lunii ianuarie.

Între timp, au remarcat și modul în care virusul ar putea fi transmis de oameni. Cu toate acestea, acestia au afirmat că spitalele „nu au spus adevărul”.

 

Filmările secrete vor fi difuzate într-un documentar

 

Filmările secrete vor fi difuzate, în cursul zilei de astăzi, într-un documentar ITV intitulat „Epidemie: Virusul care a zguduit lumea” – care aprofundează negările repetate ale Chinei conform cărora a acoperit focarul în primele sale zile, scrie Gândul.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva zile după ce departamentul de stat american a publicat o fișă informativă indicând că contagiunea mortală ar fi putut să se scurgă accidental dintr-un laborator de cercetare din Wuhan. Acestea fiind spuse, videoclipul adaugă, de asemenea, credibilitate afirmațiilor din ce în ce mai mari a faptului că nu existat  transparentă în China cu privire la etapele timpurii ale focarului, permițându-i astfel să se transforme într-o pandemie globală.

OMS a fost informată pentru prima dată de China cu privire la 27 de cazuri de nouă boală la 31 decembrie 2019. Nu au fost raportate decese până la mijlocul lunii ianuarie. Cu toate acestea, un jurnalist cetățean a filmat în secret medicii chinezi spunând că știau bine dinainte potențialul devastator al virusului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel