Medic român din Marea Britanie, mărturisiri din câmpul de luptă: „ASTA este cel mai înfricoșător lucru“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Andrei Carpiuc este un medic român care lucrează în spitalul Saint Peter's  din Londra. El a povestit a fost îngrozitor să vadă cum mulți dintre medicii din spitalul ui unde lucrează, colegii lui, au fost infectați cu coronavirus.

 Ştii când începi să îţi dai seama cât de grav este noul coronavirus? Atunci cănd îl vezi în acţiune. Când cei apropiaţi încep să cadă victime bolii“, spune Andrei Carpiuc, un medic român din Londra, care povestește cum ce a văzut în ultimele două luni l-a marcat profund.

Andrei lucrează într-unul din cele mai mari spitale londoneze şi a trecut prin multe momente grele în ultimul timp.
„Când începi să îți vezi proprii tăi colegi bolnavi, când ai proprii tăi colegi pacienţi, de fapt. Au fost câteva săptămăni în care aproape toţi pacienţii care veneau la spital erau cu COVID" spune Andrei Carpiuc, medic român la Londra, pentru Mediafax.

În ultimele săptămâni, peste o mie de oameni cu COVID-19 au fost internaţi de urgenţă, numai la Spitalul Saint Peter's: „În decurs de 5 săptămâni au fost 100-120 de decese, din nefericire. Cel mai înfricoşător lucru este că ai putea să vezi oameni tineri, fără nicio altă problemă medicală, cu o infecţie serioasă cu Covid pentru care ştim că încă nu există un tratament“.

Andrei Carpiuc se consideră norocos. E unul dintre puţinii medici de la Saint Peter's care au scăpat neinfectaţi.
Deşi sistemul medical din Marea Britanie este mai bine pregătit, oamenii sunt departe de a lăsa garda jos. Numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care ajung zilnic la spital este în creştere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel