Marea Britanie: Exploatarea sexuală, 'endemică' în sectorul umanitar

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Problema exploatării sexuale este 'endemică' în sectorul ajutorului umanitar, care nu a depus suficiente eforturi pentru a încerca să o elimine, potrivit unui raport parlamentar britanic publicat marţi.

Raportul Comisiei pentru Dezvoltare Internaţională a Camerei Comunelor a fost redactat după scandalul provocat de dezvăluirile din februarie privind abuzurile sexuale comise de unii angajaţi ai ONG-ului britanic Oxfam după cutremurul devastator din 2010 din Haiti.

Comisia consideră că amploarea fenomenului este imposibil de determinat şi presupune că aceste cazuri cunoscute sunt doar vârful aisbergului. 'Există cazuri de exploatare şi de abuzuri sexuale şi ele au loc în cadrul organizaţiilor, ţărilor şi instituţiilor. Este o problemă endemică şi durează de mult timp', se afirmă în raport.

'Acordarea de ajutor persoanelor şi comunităţilor aflate în criză a fost subminată de prădătorii sexuali care exploatează sistemele de guvernare slăbite', se precizează în document. 'Sectorul umanitar a cunoscut ani de zile cazuri de exploatare sexuală şi abuzuri comise de propriul său personal, însă atenţia pe care a acordat-o problemei nu este la înălţimea provocării', deplânge raportul, denunţând o 'cultură a negării' atât în cadrul ONG-urilor cât şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Marea Britanie va găzdui o conferinţă internaţională în octombrie pentru a defini o abordare comună pentru întreg sectorul umanitar. Judith Brodie, care supraveghează reţeaua britanică a ONG-urilor pentru dezvoltare internaţională, a dat asigurări că lucrează pentru a pune capăt abuzurilor sexuale şi că 'schimbarea a început'.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel