Măsuri extreme în Italia: Saloanele de înfrumusețare și frizeriile au interdicții să spele părul clienților. Amenzile sunt uriașe!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Măsuri extreme în Italia: Saloanele de înfrumusețare și frizeriile au interdicții să spele părul clienților. Amenzile sunt uriașe!
Măsuri extreme în Italia: Saloanele de înfrumusețare și frizeriile au interdicții să spele părul clienților. Amenzile sunt uriașe!

Alerta de secetă din Italia aduce cu sine o serie de măsuri și de interdicții. De pildă, o municipalitate de la periferia orașului Bologna amendează coaforii: "Nu risipiți apa! Două șamponări este prea mult“.

Primarul din Castenaso, o municipalitate de la periferia orașului Bologna, a semnat o ordonanță care prevede amenzi de până la 500 de euro pentru frizerii și coaforii care își spală clienții de două ori în plus față de clătire: "Astfel evităm risipa de apă", apreciează primarul.

Situația de urgență cauzată de secetă, care afectează nordul și centrul Italiei, începe să se facă simțită și în activitățile economice. Este ceea ce s-a întâmplat în Castenaso, o comună de la periferia orașului Bologna, unde administrația municipală a decis să amendeze coaforii și frizerii, de la un minim de 25 până la un maxim de 500 de euro, care efectuează o a doua spălare.

 

Măsuri extreme în Italia: Saloanele de înfrumusețare și frizeriile au interdicții să spele părul clienților

 

"Cetățenii sunt avertizați că până la 30 septembrie 2022 este interzisă - ca în multe alte localități din zonă - extragerea apei potabile din rețeaua de apă pentru uz noncasnic între orele 8.00 și 21.00, iar coaforii și frizerii vor trebui să efectueze o singură spălare a capului clienților lor, pe lângă clătire, așa cum se arată în ordonanța semnată de primarul Carlo Gubellini, cu măsuri extraordinare pentru a evita risipa de apă în fața secetei care afectează Emilia Romagna, care a declarat deja starea de criză regională pe 21 iunie, și multe alte zone din Italia.

"Un robinet lăsat să curgă livrează în medie 13 litri pe minut", se arată în nota explicativă care însoțește ordonanța. 'Așadar, cele două spălări cu apă și șampon depășesc cel puțin 20 de litri. Iar în situația în care ne aflăm, nu ne mai putem permite acest lucru", a mai precizat edilul într-un interviu acordat Corriere della Sera, adăugând că "singurul obiectiv este ca toată lumea să se simtă responsabilă. În calitate de administrație, ne-am limitat la efectuarea unei analize globale a obiceiurilor zilnice, private și comerciale, întrebând unde era posibil să raționalizăm apa fără a întrerupe activitățile".

Ordonanța în cauză, a cărei știre a ajuns și în ziarele străine, exclude "serviciile publice de igienă urbană, precum și irigarea terenurilor de tenis și a terenurilor de sport din pământ bătut și gazon, precum și irigarea spațiilor verzi aferente spitalelor aparținând instituțiilor publice". Gubellini a subliniat că "nimeni nu a protestat, toată lumea a înțeles rațiunea din spatele ordonanței, care nu este vexatorie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel