Masca OBLIGATORIE în toată Italia. Guvernul Conte se pregătește să adopte luni măsura

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul din Italia ar putea impune, începând de luni, obligativitatea purtării măștii în aer liber pe tot teritoriul Italiei.  

După Lazio, Piacenza și Basilicata, consiliul de miniștri ar putea decide, luni, să impună obligativitatea purtării măștii în toață țara, scrie cotidianul Corriere della Serra

Mulți lideri politici din Italia, unii dintre ei chiar membri ai Guvernului Conte, cer ca această măsură să fie impusă în toată Italia pentru a încetini creșterea alarmantă de noi infecții cu coronavirus. 

Politicienii sunt nemulțumiți de absența controalelor

 

Vincenzo De Luca, unul din liderii Partidului Democrat solicită introducere obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber pe tot teritoriul Italiei. Acesta acuză, de asemenea, forțele de ordine că nu iau măsuri mai drastice pentru a-i pedepsi pe cei care refuză să poarte masca de protecție.

Recent, el a postat o fotografie surprinsă la un liceu din Salerno, unde elevii stăteau adunați în grupuri mici și fără măști. Tot el a publicat o filmare de la o petrecere din centrul istoric al orașului Napoli. 

"Absența controalelor din partea forțelor de ordine este scandaloasă. Câte amenzi au fost date? Trebuie oprite toate autobuzele și trenurile care au persoane la bord ce nu poartă mască”, a afirmat De Luca.

Potrivit datelor publicate în buletinul de presă de ieri, 2 octombrie 2020, în Italia au fost înregistrate 2.499 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, iar în ziua precedentă acest număr a fost de 2.548.

După Roma, masca este obligatorie în aer liber și în Piacenza

 

După ce capitala Italiei a introdus obligativitatea purtării măști în permanență, și Piacenza a luat aceeași decizie, după numărul mare de infectări. Vezi aici detalii: Măsuri DRASTICE în Italia. Masca devine OBLIGATORIE și în Piacenza

masca obligatorie italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel