Mărturia unui primar român infectat cu COVID-19, ajuns la terapie intensivă: "Cam aşa arată iadul! Din sicriu am înviat"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a transmis, marţi, un mesaj de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa respectării măsurilor de protecţie, prezentând mărturia primarului comunei Galaţii Bistriţei, Vasile Găurean, care a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a stat internat trei săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă, inclusiv la Terapie Intensivă.

Vasile Găurean, care este printre cei mai vechi primari din judeţ, a fost externat zilele trecute şi a comparat experienţa prin care a trecut cu iadul.

"Am trecut printr-o experienţă amară de tot. Am fost pur şi simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos şi atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are şi alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. (...) În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă, în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam aşa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo... În faţa mea a murit o doamnă, dincolo - altul intubat. În momentele alea, simţi că te stingi, că te duci. La primele simptome tuşeam şi simţeam că îmi sar plămânii din piept afară", a povestit edilul.

El a îndemnat populaţia să respecte măsurile de protecţie recomandate de către specialişti şi le-a mulţumit medicilor şi asistentelor pentru efortul depus pentru a-l vindeca.

 

V. Găurean: "Am fost pur şi simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă"



În acelaşi timp, Instituţia Prefectului a dat ca exemplu cazul unei femei de 46 de ani, diagnosticată cu COVID-19, care a decedat în urmă cu două zile şi care iniţial a refuzat să fie spitalizată.

"În judeţul nostru a fost înregistrat un deces al unei femei în vârstă de 46 ani care, din păcate, a pierdut lupta cu viaţa în data de 19 iulie. Aceasta a fost confirmată ca fiind purtătoare a noului coronavirus în data de 3 iulie, moment în care a refuzat internarea. Asta până în data de 9 iulie, când, din cauza simptomelor şi la insistenţele medicului de familie, a solicitat internarea. La doar două zile de la internare, a fost transferată la Secţia ATI, unde a decedat în data de 19 iulie", se menţionează în comunicatul Prefecturii.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a transmis că, prin cele două cazuri prezentate, s-a dorit conştientizarea populaţiei asupra modului versatil în care acţionează noul coronavirus.

"Sunt doar două exemple nefericite - unul al unui pacient ajuns în stare gravă, iar altul al unui deces cauzat de acest virus nemilos. Da, avem şi cazuri în care coronavirusul nu se manifestă, avem aceşti pacienţi asimptomatici care trec cu uşurinţă până la vindecare, însă nu putem să ne bazăm pe acest lucru. Modul în care acest virus ne afectează este atât de versatil şi nu ştim la ce să ne aşteptăm. De aceea este imperativ să ne protejăm, să purtăm corect masca de protecţie, să respectăm măsura distanţării sociale, precum şi regulile de igienă. Haideţi să oprim răspândirea acestui virus nemilos, haideţi să salvăm vieţi! Putem fi eroi purtând masca, păstrând distanţa", a spus prefectul, citat în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel