Mărturia unei românce din mijlocul iadului din Turcia: "De două zile stau cu copiii pe câmp. Nu avem de mâncare și nici apă, nu dormim"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mihaela Ayaz, o româncă din Turcia, a făcut mărturii șocante din iadul cutremurului din Turcia. Împreună cu cei doi copii ai săi doarme în câmp de două zile, fără apă, mâncare, haine sau încălțări. Unul dintre micuți a fost prins sub dărâmături și salvat după 24 de ore.

Mihaela Ayaz, o româncă  aflată în mijlocul iadului din Turcia, în apropiere de Adana, împreună cu cei doi copii ai săi, a povestit telefonic, la Antena 3 CNN, situația în care se află. Femeia spune că de trei zile, de când sud-estul Turciei a fost afectat de două mari cutremure și numeroase replici, doarme în câmp, fără haine sau mâncare. Unul dintre copiii ei a fost prins sub dărâmături și salvat abia ieri.

Mărturia unei românce din mijlocul iadului din Turcia

 

Suntem pe un câmp și acum 10 minute iar a fost cutremur. Suntem morți de frig. Am doi copii de 10 și 11 ani. Mai sunt și alți cetățeni turci, ei ne-au luat lângă ei. Nu avem unde să mergem, este foarte frig, nu avem de mâncare și nici apă, copii nu unde să doarmă, absolut nimic nu este. Ne-au contactat cei de la Ambasada României și ne-au spus să încercăm să ajungem în Adana, iar de acolo statul ne oferă un avion pentru a fi transportați.

Mergem pe jos (n.r. până la Adana), că nu avem cum altfel, nu se iese din oraș. Sunt 220 de kilometri de la Adana la cel mai apropiat aeroport. Am dormit pe câmp, avem o geacă, am pus-o pe jos, se învelesc amândoi. Cred că ăsta ne e sfârșitul. De luni dimineața de la ora 4, când a fost primul cutremur, suntem afară. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni. Doar hainele de pe noi“, a povestit femeia, vizibil îndurerată..

„De două zile stau cu copiii pe câmp. Nu avem de mâncare și nici apă, nu dormim“

 

Nu se poate odihni nimeni, pentru că din jumătate în jumătate de oră sunt replici. Nu avem cum! Rudele mele sunt la o distanță foarte mare, sunt bine. Eu nu sunt nici încălțată, ciorapii mei i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub dărâmături, sub ziduri și abia a doua zi pe la ora două a fost scos. Dumnezeu nici la cel mai mare dușman să nu dea așa ceva“, a spus femeia.

„Ambasada României știe de noi, ei au încercat să ia legătura și cu alte persoane, dar drumurile fiind foarte rele și închise, nimeni nu se apropie. Ajutoarele care vin aici sunt preluate de AFAD. Numai anumite echipaje de specialitate pot intra în orașe, pentru că sunt foarte mulți morți. În orașe nu se poate intra din cauza morților care sunt pe asfalt. Sunt foarte multe clădiri care s-au făcut una cu pământul. E plin de cadavre pe străzi“, a spus femeia, după care a izbucnit în lacrimi.

„Dumnezeu nici la cel mai mare dușman să nu dea așa ceva“

 

Nu am mai mâncat de aseară. Am avut o pâine și am împărțit-o“, a mai spus femeia, disperată. „Credeți-mă că nu am puterea să mai vorbesc. Seara e foarte frig. Suntem în jur de 60 de persoane, dintre care sunt vreo 30 de copii, unii sub un an. Suntem singurii români. Așteptăm și poate se va face ceva“, a mai spus femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel