Marocanul suspect în dublul asasinat de la Iași, extrădat din Italia în România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Marocanul suspect în dublul asasinat de la Iași, extrădat din Italia în România
Marocanul suspect în dublul asasinat de la Iași, extrădat din Italia în România

Bărbatul de origine marocană, suspectat că a ucis doi studenți la Iași și prins în Italia, se află în avion și urmează să ajungă miercuri seara în România.

Individul a fost surprins într-o fotografie făcută de unul dintre pasagerii avionului ce-l aduce în țară. Surse judiciare au declarat, miercuri, că tânărul El Bourkadi Ahmed Sami, cetăţean canadian născut în 25-06-2001, domiciliat în judeţul Iaşi, este adus în ţară miercuri, scrie Antena3.ro

El a ajuns în jurul orei 18.00 pe Aeroportul Otopeni, urmând a fi escortat ulterior la Iaşi. Pe numele său, autorităţile au emis mandat de arestare în lipsă, fiind acuzat de dublă crimă. Suspectul a fost prins la Roma.

O româncă, studentă la Medicină, și iubitul ei, găsiți morți într-o vilă din Iași. Noi detalii despre dublul asasinat

 

Tânărul, de origine marocană, este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi. Surse oficiale afirmă că suspectul s-ar fi prezentat la spital pentru a fi pansat, după care ar fi fugit din ţară. Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate.

Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi "aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale". "Prin cooperarea dintre Poliția Română și autoritățile din Italia (Poliția Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracțiunea de omor, din județul Iași. Cel în cauză a fost localizat și reținut, în Roma", anunța în urmă cu câteva zile IGPR.

Ioana-Vanesa, studenta din Iaşi, ucisă alături de iubitul său, plânsă de familie și prieteni: "Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata"

 

El Bourkadi Ahmed Sami, principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, fusese dat în urmărire internațională. Studentul marocan și prietena lui din Iași, care au fost uciși, locuiau cu chirie într-o vilă din Iași. Polițiștii și procurorii au mers la locul crimei, pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN.  Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani, dar și a studentului marocan în vârstă de 25 de ani.

„Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi”, a declarat Diana Bulgaru, director IML Iasi.

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere”, a menționat prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel