Marian Zlotea, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, dat în urmărire: „Am cerut statut de refugiat politic în altă ţară”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul europarlamentar Marian Zlotea, care a fugit înainte de condamnarea la 8 ani și 6 luni închisoare, este dat oficial în urmărire, pe pagina Poliției Române.

Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani și 6 luni pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

Zlotea a anunțat că a părăsit România și a cerut statut de refugiat politic în altă țară, după modelul fostului său coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont.

 

Marian Zlotea: Condamnarea, „nedreaptă”

 

Marian Zlotea a scris miercuri seara pe Facebook că este nevinovat, iar condamnarea la 8 ani și 6 luni dispusă de Curtea de Apel București o consideră „nedreaptă”, „dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați”.

„Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electoral din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens. Instanta de fond a Tribunalului București a dispus în ceea ce mă privește o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o. Instanța de apel nu a respectat niciun drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate”, spune Zlotea.

Fostul europarlamentar PDL consideră că sentința este nedreaptă și „este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL”.

„În acest moment, noul PNL format în urma fuziunii cu PDL nu face altceva decât să arunce peste bord toți liderii vechiului PDL care s-au trezit, în urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat și cei dinainte, cei de care am încercat să protejez partidul, care au condus țara cu ajutorul instituțiilor de forță care acum s-au pus în slujba noii puteri”, spune fostul europarlamentar.

Marian Zlotea adaugă că va ataca această decizie la ÎCCJ, la CEDO și la toate instituțiile europene abilitate pentru a/și dovedi nevinovăția, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel