Marea Britanie: Trei români condamnați pentru furt, sfătuiți de judecător: „M-aș duce în România și nu m-aș mai întoarce“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Judecătorul de la Nottingham Crown Court i-a sfătuit pe 3 români, pe care i-a găsit vinovați pentru furtul a zeci de telefoane de la participanții la un concert, să părăsească Marea Britanie și să nu se mai întoarcă.

Trei bărbați au fost condamnați pentru furt de telefoane mobile în timpul unui concert al Libertines din Nottingham. Cetățenii români au recunoscut că au furat peste 20 de telefoane în timpul concertului de la Rock City din 12 decembrie. Ei au fost arestați în timp ce se duceau înapoi la Birmingham cu telefoanele, precum și alte bunuri pe care și le însușiseră.

Judecătorul Stuart Rafferty QC i-a condamnat pe fiecare dintre ei la 16 luni de închisoare, adăugând: „Du-te [în România] și nu te întoarce", citează BBC.

Atunci când au fost opriți de poliție, Daniel R., în vârstă de 41 de ani, conducea, iar Gheorge V., în vârstă de 27 de ani, a fost găsită purtând un costum de ciclism, cu telefoane ascunse în interior. Eduard C., 41 de ani, a fost găsit purtând o geacă cu nouă telefoane în interiorul buzunarelor.

Apărându-i pe bărbați, avocații lor au spus că românii au venit în Marea Britanie pentru a găsi de lucru și s-au simțit „rușinați” de comportamentul lor.  Au căutat cemență și au declarat că ei sunt singurii care pot câștig o pâine pentru soțiile și copiii lor, care au rămas în România și se confruntă cu probleme financiare.

 (w670)

„Aveți în mod clar abilități de hoți de buzunare. Unul dintre voi a pus în mod clar problema să cumpere un articol de îmbrăcăminte care să ofere suficient spațiu depozitare. Dacă aș fi fiecare dintre voi, m-aș întoarce în România cât mai repede și nu m-aș mai întoarce. Oamenii par să creadă că viața în această țară este ușoară. Probabil este mai ușor decât este în România, dar dacă vii aici să furi, este mizerabil pentru toată lumea, inclusiv pentru propriile familii", le-a spus Judecătorul Rafferty, potrivit BBC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel